Röplabda

2023.02.27. 16:16

A fiúk nyertek, a lányok kikaptak

A férfi röplabda Extraliga középszakaszának 5. fordulójában a MÁV Előre SC-Foxconn csapata a GreenPlan-VRCK felett aratott igen értékes győzelmet alig több mint egy óra alatt. A fehérvári lányok viszont simán kikaptak a BRSE együttesétől az Extraliga 13. játéknapján.

Káldor András

A MÁV Előre SC-Foxconn szélső ütője, Redjo Koci 14 pontjával a mezőny leeredményesebb játékosa lett

Fotó: Vajda János

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn 0-3 (-18, -22, -17)
Kazincbarcika, 200 néző.
Vezette: Adler László, Tillmann Gyula.
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Blázsovics 2, Juhász P. 7, Csoma 12, Reffatti 5, Tarabus 7. Csere: Kiss M. (liberó), Péter M. 4, Warzywoda 1, Budai, Moraes 3, Szabó D. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MÁV Előre SC-Foxconn: Szabó V. 3, Koci 14, Ambrus 8, Pesti 10, Doda 13, Eke 4. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Felforgatott csapattal futott neki utolsó hazai mérkőzésének a GreenPlan-VRCK, amelyben a sorozatos terhelés miatt több játékosának pihenőt adott Toronyai Miklós edző, míg a vendég MÁV Előre SC-Foxconn a legerősebb hatosával kezdett, ami meg is látszott a találkozón. A házigazdáknak sok esélyük nem volt még csak arra sem, hogy a szettek végjátékát izgalmassá tegyék – csupán az első és a harmadik játszma elején vezettek néhányszor.
- Gratulálok a srácoknak, teljesen megérdemelték a győzelmet és a három bajnoki pontot! Nagyon kiegyensúlyozottan, maximális koncentrációval játszottak, fegyelmezett munkát hajtottak végre. – értékelt elégetten Dávid Zoltán a fehérváriak trénere.

Swietelsky-Békéscsaba – MÁV ELŐRE SC-ST Solar 3:0 (18, 21, 15)
Békéscsaba, 850 néző
Vezette: Sík Barbara, Varjasi Melinda
BRSE: Drpa 16, Vasileva 17, Pintér A. 7, Aktas 5, Mosher 6, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Tuska, Sinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV ELŐRE SC-ST Solar: Gilfillan 1, Dvoracek 20, Tóth J. 5, Csabai 4, Dolotova 3, Ertz 2. Csere: Kovács E. (libero), Szabó L. 3, Kiss L. 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.
- A 3-0-s vereség ellenére az elmúlt hetek legjobb teljesítményét nyújtottuk. Sokkal fegyelmezettebbek voltunk védekezésben, mint az utóbbi két meccsen és ez nagyon biztató a rájátszásra nézve. – hangsúlyozta Nagy Fanni a Loki vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában