Rögbi

2023.01.03. 14:12

Rögbis évzáró, és évindító

Az év utolsó napján is „dolgozott” a Fehérvár Rugby Club csapata, ennek „kárát” a súlyok látták.

Káldor András

A súlyokkal harcoló csapat

Fotó: FRC

A fehérvári rögbisek minden év utolsó napján megmérettetik magukat valamilyen konditerembéli gyakorlattal. A hagyományos december 31-i erőpróbán 2023 felhúzás szerepelt. Az újév számának megfelelő felhúzást 13 rögbis mutatta be.
A legfontosabb tiszt a számolóé ilyenkor, ugyanis, ha egyel több gyakorlat történik, akkor újra kell számolni, és az összes, tehát mind a 2023 gyakorlatot meg kell ismételni. Az ELTE tanára, Szabó Gergő „Gyufa” a gyakorlatok számát történelmi eseményekhez kötötte. Ilyen volt például az Aranybulla, ezen kívül Mária Terézia hány évet uralkodott, és a sorra kerülő játékosnak az évszámnak megfelelő felhúzást kellett csinálnia.

Cimmermann Bálint küzd a súlyokkal
Fotós: FRC

- Hagyomány a klubnál ez a megmérettetés, ugyan ezúttal „csupán” tizenhárom résztvevő volt, a korábbiakkal ellentétben. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de az utánpótlás, és a lányok ezúttal nem indultak. Idén a felhúzás volt a priorítás, mivel az előző évben a fekve nyomás volt előtérben. Volt egy hölgy is, aki elindult - az egyik játékosunk édesanyja Csörgei Istvánné - akinek előbb el kellett mennie – háromgyerekes családanyaként ebédet kellett főzni! – tudtuk meg Gyolcsos Ferenctől, az FRC alapítójától.  

Nem sokat pihenhetnek a fehérvári rögbisek, mivel elindulnak az edzések már a mai nappal, azaz január 3-án, cirka két hónappal a március elején kezdődő bajnokság előtt elkezdik a közös munkát a Verseci úti komplexumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában