Nehéz, mégis sikeres év volt

2022.12.11. 11:14

Legkiemelkedőbben teljesítő öttusázóit is díjazta a Volán Fehérvár

Hagyományos évzáróján értékelte 2022-es teljesítményét a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya.

Ferencz Balázs

Vörös Zsuzsanna szakosztályvezető (b), valamint Mészáros Attila (j) díjazták az év legjobb volános öttusázóit: Szécsi Nemerét (b2), Demeter Bencét (középen), Csák Milánt (j2). A képről a szintén díjazott Gyugyi Laura hiányzik.

Forrás: Ferencz Balázs

A Magyar Öttusa-szövetség képviselői mellett a fehérvári egyesület vezetői, edzői, versenyzői is részt vettek a Volán Fehérvár évbúcsúztató vacsoráján. Melyen a város alpolgármestere köszönetet mondott minden volánosnak. 
– Az idei év sem volt könnyű, a koronavírus okozta nehézségek után most a gazdasági, energia- és egyéb más válsággal kell megküzdenünk. Ez a sportegyesületekre is kihatott. Az öttusa életében az ötödik szám kiválasztásával speciális év volt az idei – mondta Mészáros Attila alpolgármester. 
Színvonalas Európa-bajnokságot rendezett az egyesület a szövetséggel közösen Székesfehérváron, s Demeter Bence újabb érmei mellett a fiatalok is bontogatják szárnyaikat a Volánban. 
– Erős bástya, zászlós hajó, az egyik legmeghatározobb magja a magyar öttusának a Volán Fehérvár – jelentette ki Gallai István, a MÖSZ főtitkára. – Fontos partneri kapcsolatban állunk az egyesülettel és a várossal, ami a versenyrendezésben formálódik. Nehéz év volt, de a következő sem lesz könnyű, azonban dereng a fény az alagút végén.
A szakosztály vezetője, Vörös Zsuzsanna nyíltan beszélt kétségeiről.
– A covid vége és Kovács Sarolta olimpiai bronzérme után azt gondoltuk, hogy nagyon jó évünk lesz, nem csak sikerekben, hanem anyagiakban is gazdag lesz. Összességében jól zárult az év, de a fényt az alagút végén én még szürkének látom, sok bennem a kérdőjel. Ezekre 2023-ban kapunk választ. Felnőtt és utánpótlás korosztályokban is helyt álltak a versenyzőink. Világkupázni tudtak a fiaink, Demeter Bence beverekedte magát a felnőtt keretbe és érmekkel tért haza az Eb-ről és a világbajnokságról. Büszke voltam rá, hogy három- és négytusában is részt vettünk Eb-n és vb-n – mondta Vörös Zsuzsanna, aki Mészáros Attilával közösen díjazták a klub kiemelkedően teljesített versenyzőit. 

Az év férfi versenyzője: Demeter Bence. 
Az év utánpótlás női versenyzője: Gyugyi Laura. 
Az év utánpótlás férfi versenyzője: Csák Milán. 
Az év reménysége: Szécsi Nemere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában