Dráma az utolsó percben

2022.11.16. 21:09

Óriási izgalmakat hozott a DVTK – DAB párharc első felvonása

A jégkorong Magyar Kupa második fordulójában 2-2-es döntetlennel zárult a DAB vendégjátéka.

Németh Krisztián

Fotó: Laczkó I./MW

DVTK Jegesmedvék –DAB 2-2 (0-0, 1-0, 1-2)
Miskolc, 540 néző. V.: Németh M., Soós, Muzsik, Kis-Király.
DVTK: Kiss B. - Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszki - Shkrabov, Ilvessuo, Páterka 1, Razumniak, Kuleshov 1 (1) - Kiss R., Wehrs (1), Blasko, Farkas M., Lövei - Illés, Pecsét, Ritó, Vas J.. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
DAB: Kovács D. - Svars, Varga A. 1, Niskanen, Szabó Cs., Valtola - Brus, Léránt (1), Somogyi, Szalma, Török V. - Lammi, Vas M., Dézsi, Embrich (2), Ödman 1 (1) - Erdély, Pincés, Marosi, Stan. Vezetőedző: Niko Eronen.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Kapura lövések: 27-30

Ismét a miskolciak jöttek szembe az Acélbikák számára, akik a sorozat első körében a DVTK Akadémia csapatát búcsúztatták. A borsodiak első, gárdája elleni odavágón nem hozott gólt az első harmad. A középsőben már rezdült a háló, amikor egy, az előző játékrészből áthúzódó emberelőnyben Páterka szerszett vezetést a házigazdának. A DAB versenyképesnek bizonyult, hisz a mérkőzés utolsó tíz percének Varga találatának köszönhetően egálban vághatott neki. Az igazi izgalmakat az utolsó egy perc hozta meg, amely a párharc esszenciáját hozta - egyelőre legalábbis. 35 másodperccel a vége előtt Ödman révén fordított a DAB, ám a slusszpoén sajnos még hátra volt Avasalján! Két másodperccel a dudaszó előtt egy hazai lövés után a játékvezető megítélése szerint szándékosan mozdították el az újvárosiak a ketrecüket, büntető! Kuleshov bevágta. A visszavágót jövő kedden 18 órától rendezik Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában