Bécsben nyert a Volán

2022.11.15. 21:57

Október 22-e óta először gyűjtött három pontot a Fehérvár!

A Hydro Fehérvár AV19 a válogatott szünet után kedd este Bécsben lépett jégre az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

Nagy volt a harc a jégen

Forrás: martina bednar / Vienna Capitals

Kissé hullámzóan teljesít a Volán az ICEHL idei kiírásában. A kék-fehérek játéka általában bár rendben van, a mérkőzések végeredménye mégsem úgy alakul, ahogy azt Kevin Constantine legénysége akarná. A válogatott szünet előtti öt találkozóból ráadásul  négy a ráadásban vagy a büntetők során dőlt el, egy kivétellel pedig nem is Fehérvár javára. Az ötödik találkozó is egy gólon múlott, akkor az Innsbruck 20 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes találatot a Raktár utcában.

– Szerintem nagyon jól jött a válogatott szünet, az előtte lévő mérkőzés elég frusztráló volt, hiszen a végén kaptunk ki – mondta a klub honlapjának Hári János, az együttes csapatkapitánya. – De az egész utolsó bajnoki hétvége frusztráló volt, úgyhogy nem ártott ez a kis szünet, most új erővel tudunk nekimenni a folytatásnak. Igazából senkitől nem kapunk ki nagyon, nagyon sok döntetlen után, illetve szoros mérkőzésen sikerült vereséget szenvednünk. Remélem, a szerencse is egy kicsit mellénk áll, hogy a találkozók végén nekünk pattanjanak úgy a korongok.

Kedd este pont azzal a Béccsel találkozott a Volán, aki ellen az említett időszakban az egyetlen sikerét jegyezte a Fehérvár. Az AV19 összeállításából hiányzott a rehabilitációját töltő Vértes Nátán és a betegség miatt hetekre kidőlt Findlay. A mérkőzést jobban kezdte a hazai csapat, a bécsiek agresszívan letámadtak, gyors akciókat vezettek. A fölény két és fél perc után góllá érett, Zimmer értékesített egy kipattanót, 1-0. Majdnem gyorsan jött a válasz a Fejér megyeiektől, Stipsicz távoli bombája jött ki a kapusról, de a vendégeknek nem sikerült bekotorni a korongot. Felvette az utazósebességet a Fehérvár, egyre több lövés érkezett Starkbaum kapujára. Beszorult többször is a Bécs, Kuralt és társai közel jártak az egyenlítéshez, de a Capitals kontráiban is volt veszély, Sheppard ziccerét kellett fognia Roy-nak. Később Sarauer és Rotter nézeteltéréséből előbbi jött ki rosszabbul, két perces büntetést kapott a fehérvári játékos. Átvészelte a Volán, öt az öt ellen azonban továbbra sem találták a kék-fehérek a rést a pajzson. 

A második harmad első percében Erdély léphetett ki ziccerben, de nem tudott túljárni Starkbaum eszén. Kiegyenlítettebb játékot hozott a játékrész eleje, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A harmad közepére fölénybe került a Bécs, így jókor jött egy fehérvári emberelőny. A fórban jól adogatott a Volán, Sarauer, Petan, Kuralt volt a pakk útja, de a szlovén támadó közelről a kapusba lőtte. Egyre több feszültség volt a jégen, csak úgy osztogatták a bírók a páros kiállításokat, egyenlő létszámban jó néhány percig nem zajlott a játék. Öt perccel a harmad vége előtt öt az öt ellen megtört a jég, O’Brian bombája kötött ki a jobb felső sarokba, 1-1. A harmad végére is jutott a kiállásokból, valamint Petan és Rotter ökölpárbaja is „színesítette” a mérkőzést. 

A harmadik játékrészben sem csökkent a színvonal, helyzetek mindkét oldalon adódtak, majd Sarauer harmadik kiállítását is begyűjtötte, szerencsére kihúzták a vendégek ezt az időszakot. Öt az öt ellen O’Brian nagy lökete után lett tömegjelenet a hazai kapu előtt, de a negyedik sor fiataljai nem tudták betuszkolni a korongot. Roy kapuja előtt Rotter keveredett helyzetbe, de a kapus eszén nem tudott túljárni. Öt perccel a vége előtt megszerezte a vezetést az AV19, Petan csapott le egy eladott korongra, az olasz támadó pedig kíméletlenül a kapuba bombázott, 1-2. A végén rohamozott a Vienna Capitals, de a Fehérvár önfeláldozóan védekezett, így hosszú idő után ismét három pontnak örülhettek Kevin Constantine legényei. 

spusu Vienna Capitals – Hydro Fehérvár AV19 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Bécs, 2850 néző. V.: Fichtner, Siegel, Durmis, Konc
Bécs: Starkbaum – Wall, Hackl, Zimmer 1, Sheppard (1), Bradley (1) – Piff, Würschl, Hartl, Prokes, Rotter – Posch, Brunner, Antal, Kainz, Preiser – Rossmann, Widhalm, Böhm, Pilloni, Bauer. Vezetőedző: Dave Barr
AV19: Roy – O’Brian 1, Nilsson, Magosi, Hári, Kuralt – Forunier, Campbell, Erdély (1), Bartalis, Petan 1 (1) –Stipsicz, Szabó, Ambrus G., Sarauer, Terbócs –Horváth M., Rétfalvi, Németh, Mihály.
Kiállítások: 12, ill 16 perc.
Kapura lövések: 30-29.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában