Csapatban lett bronzérmes a fehérvári vívó

2022.11.22. 12:41

Javítottak mérlegükön a juniorok

Rég nem látott sikert arattak a junior párbajtőrözők, a magyar csapat bronzérmet szerzett a rigai világkupán. A Honvéd Szondi vívója, Kovács Gergely most is főszereplő volt.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely (balra), Pelle Domonkos, Eitner Kinga (edző), Somody Soma és Horváth Ádám, a bronzosok

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Ugyan egyéniben nem úgy szerepelt a Honvéd Szondi SE párbajtőrözője, mint szerette volna, mégsem lehetett szomorú a rigai junior világkupa-viadalt követően.
Kovács makulátlan, 6/0-s mérleggel lépett tovább a csoportból, majd a 128-as táblán simán verte az izraeli Messikát. A 32 közé jutásért vívott asszóban a lengyel Filekkel küzdött, s 13/15-re alulmaradt, s a 34. helyen zárt.

A 19 éves fehérvári vívó nagyon várta a csapatversenyt, mert ebben a korosztályban régen állhatott dobogón a magyar egység. Most azonban Horváth Ádámmal, Pelle Domonkossal és Somody Somával kiegészülve Kovács Geri bronzérmet ünnepelhetett. Ráadásul úgy, hogy a döntőbejutástól csupán egyetlen tus választotta el a magyar legényeket.

 A 16 közé kerülését Svédországot nagyon simán, 45-25-re verték a magyarok.  Ezután három szoros mérkőzésen kellett forgatniuk a pengét Kovácséknak. Somody Soma és a befejező ember, Kovács Gergely vezérletével a nyolcaddöntőben Izraelt, a negyeddöntőben Svájcot egyaránt 45-43-ra győzte le a csapat. Az elődöntő közepén egy nagyobb arányú asszó-sikerrel jöttek vissza a meccsbe az észtek. Lendületüket meg is tartották, s egyetlen tussal ugyan, de  45-44-re nyertek. A bronzmérkőzésen komoly fegyverténynek számított aztán a rettentő erős franciák felett aratott 45-35-ös diadal.

- Rég nyertünk érmet csapatban, és ez egy új társaság, amely nagyon szépen teljesített - fogalmazott a hunfencing.hu-n a párbajtőr-válogatott edzője, Eitner Kinga. - Pihenésre nincs idő, a hét végén felnőtt válogató, és azon kívül további négy verseny dönt majd a válogatottságról, úgyhogy még sok minden megtörténhet. 

Eredmények (26 induló):

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország 45:25 (Somody +9, Kovács +7, Pelle +3, Horváth +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 45:43 (Kovács +3, Somody +1, Pelle -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Svájc 45:43 (Somody +2, Kovács 0, Pelle 0).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 44:45 (Somody +4, Kovács +1, Pelle -6).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 45:35 (Somody +8, Kovács +5, Pelle -3).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Észtország, 3. Magyarország (Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Kovács Attila, Kovács László, László István, Peterdi András, Bojti Dániel). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában