Szép menetelés

2022.11.07. 11:12

Hatodik helyen zárt a Szondi párbajtőrözője

Salamon Réka a későbbi bronzérmestől kapott csak ki a junior párbajtőrözők legutóbbi Magyar Kupa-fordulóján.

Ferencz Balázs

Forrás: Honvéd Szondi György SE

A Honvéd Szondi SE egyik élversenyzője, Kovács Gergely nem indult el a juniorok budapesti Magyar Kupa-fordulóján, a korosztály egyik kiválósága a héten Bernben, a felnőtt Világkupán lép pástra, majd másfél hét múlva a rigai junior Vk-n ragad pengét.

Így a hétvégi, hazai megmérettetésen Salamon Réka volt a Honvéd Szondi György SE zászlóvívője. A 18 esztendős párbajtőröző a csoportküzdelmek után tizenharmadikként lépett táblára, így  az első körben erőnyerőként, asszó nélkül jutott tovább. A 32 közé jutásért Konczek Lina Melodit (Tapolca) 15-7-re verte. A Vasas versenyzője, Mutsy Franciska Paula sem jelentett számára komoly akadályt, 15-9-re győzte le. A nyolcaddöntőben Marschall Rékával (MTK) találkozott a fehérváriak balkezes vívója, 15-7-el lépett tovább. Az elődöntőbe azonban már nem tudta beverekedni magát, mert a végül bronzérmet nyert Nagy Blanka Virág (DSI Debrecen) jobbnak bizonyult (10-15). Salamon Réka így az előkelő hatodik helyen zárta a 111 párbajtőrözőt felvonultató viadalt. A Gerewich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban Wimmer Dorina (MTK) 15-11-re verte Gachályi Grétát (AVA Békéscsaba) a döntő asszóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában