Kovács Gergely hatodik a szatellit versenyen

2022.10.17. 18:00

Taroltak a magyar vívók Splitben

Komolyan vették a horvátországi Splitben rendezett férfi párbajtőr szatellit versenyt a honi vívók, hiszen a viadal válogató is volt egyben.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely

Forrás: HSZGYSE archív

Az itthoni versenyeken remeklő fehérvári párbajtőröző, a Honvéd Szondi SE versenyzője, Kovács Gergely is pástra lépett a 114 vívót felvonultató nemzetközi FIE-versenyen.

A még csak 18 esztendős Kovács Gergely a felnőttek között is megállta a helyét, a hatodik helyen fejezte be a viadalt. Az első három hely magyar párbajtőrőzőé lett, sőt, az első tízben hét magyar zárt.

 

Férfi párbajtőr FIE szatellit verseny, egyben hazai válogató, Split, 114 induló. Végeredmény: 1. Nagy Dávid (edző: Halla Péter, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Somody Soma (edző: Bojti Dániel, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Koch Máté (edző: Somfai Péter, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás) és Lugones Ruggeri (argentin), 5. Andrásfi Tibor, 6. Kovács Gergely, …8. Buta Levente, 9. Keszthelyi Zsombor, …14. Hamilton-Meike Jonathan, 15. Osman-Touson Maruán, …17. Siklósi Gergely, 18. Berta Dániel, 19. Bányai Zsombor, …23. Kulcsár Viktor, 24. Fenyvesi Csaba, …28. Pelle Domonkos, …31. Stubnya Márton, 32. Horváth Ádám. A döntőben: Nagy-Somody 15:8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában