Győzni Egerszegen is

2022.10.11. 16:07

Az Alba kosarasai szerdán este Zalában lépnek pályára

Hétközi fordulóval folytatódik az NB I-es kosárbajnokság. Az albások szerdán, 18 órakor Zalában vendégeskednek.

Horog László

A fehérváriak két, válogatott irányítója, Pongó Marcell (balra) és Somogyi Ádám jó teljesítményt nyújtott a két, bajnoki összecsapáson

Fotó: Horog László / FMH

A fehérváriak az első fordulóban, Pakson remek kezdés után balszerencsés, hosszabbításos, 93-84-es vereséget szenvedtek. Aztán gyorsan javítottak, a második fordulóban hazai pályán kiütötték az OSE Lions gárdáját, 106-39-re. A Komárom-Esztergom megyeiek jól kezdtek, az első három perc az övék volt, aztán a hazaiak átvették az irányítást, ahogy múltak a percek, úgy léptenk el egyre nagyobb különbséggel.

A zalaiak a tavalyi szezonban végig a kiesés ellen küzdöttek, a tavasz végére kiegyesedtek, végül a 11. helyen fejezték be a küzdelmeket. A nyáron a légiósokat kicserélték, a kispadra a hosszú éveken át, Oroszlányban rendkívül eredményesen ténykedő, a gárdát az élvonalba juttató, majd éveken át gond nélkül az elitben tartó, szlovén Sebastjan Krasovecet ültették. Az első bajnokin, hazai pályán, hatalmas küzdelemben, 89-84-re verték a Szegedet, majd szintén rendkívül szoros meccsen, hosszabbítás után szenvedtek egypontos, 93-92-es vereséget Körmenden.

A tavalyi szezonban mindkét mérkőzést a fehérváriak nyerték, december közepén 103-93-ra győztek a Gáz utcában, ami fontos volt, hogy az első nyolc között zárják az alapszakaszt, tehát pályára léphessenek a tavasszal, Debrecenben rendezett kupadöntőben. Korábbi bedobójuk, a kölcsönben, zalai anyaegyesületénél szereplő Polster Attila az elején nagyon elkapta a fonalat, szórta a hármasokat, aztán a fehérváriak átvették az irányítást. Márciusban, Egerszegen is nyernünk kellett a felsőházi folytatás miatt, ezt a feladatot is megoldották, 83-73-ra győztek, a hazaiak egyik legjobbja a De Cosey volt, 14/6 ponttal. Az amerikai kosaras a szezon végén elfogadta az Alba ajánlatát. A zalai összecsapáson a Fejér megyeieknél a csapatkapitány, Vojvoda Dávid vitte a prímet, 17/9 ponttal.     

A kék-fehérek válogatott irányítója, a nyáron a bajnok Falcótól szerződtetett Somogyi Ádám a 2022-23-as szezon mindkét eddigi mérkőzésen jól játszott, az ASE elleni nyitómeccset 14/3 ponttal zárta, az Oroszlány ellen pedig 9/3 pontot jegyzett.

– A paksi mérkőzést nagyon jól kezdtük, 21 pontos előnyt építettünk, amit sajnos nem tudtunk megőrizni a találkozó végéig. Az OSE ellen sikerült javítanunk. Fontos, hogy a múlt hétvégi, fölényes siker után a földön maradjunk, hosszú út áll előttünk, még sokat kell fejlődnünk. A ZTE szoros győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd egylabdás mérkőzésen kapott ki Körmenden, vélhetően sikerre készülnek ellenünk is, amit szeretnénk megakadályozni. Egyértelműen a győzelem reményében lépünk pályára Egerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában