Itthon sem tudtak nyerni a tóparti lányok

2022.09.12. 13:41

Beragadt a Gárdony-Pázmánd

Gárdony Második bajnoki mérkőzését is elvesztette a Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 2022/23-as idényében.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal

Gárdony-Pázmánd NKK – Eszterházy SC  24-29 (15-14)
Gárdony, 100 néző.
Vezette: Benya-Hantos D., Kovács K.
Gárdony: Kaffka – Lukovics 5 (1), Kecskeméti-Horváth 1, Becséri 5, Zámori 1, Bártfay 5, Ágoston 3. Csere: Csatlós (kapus), Bánfai 1, Sárvári, Hargitai 1, Vártok T. 1, Takács C., Szűcs N., Ragó, Bozsok. Edző: Virincsik Anasztázia
ESC: Nagy É. – Bernát D. 3, Szecsődi 3 (1), Bató 4, Alaxai 6, Varjú 2, Szondi 2. Cs.: Kozma – Pankotai, Tóth G., Tóth A., Szeberényi 2 (1), Kiser 7, Zákányi, Jurmann. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 1/1. ill. 4/2.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.


A Kispest otthonában fiaskóval nyitotta az átalakult, immár 16 csapatos másodosztályú bajnokságot a Gárdony-Pázmánd NKK alakulata, így érthetően hazai pályán javítani kívántak a tóparti lányok a második fordulóban. 
Az Eszterházy SC kezdett jobban, Szondi két góljára Ágoston Nóra válaszolt először a 2. perc végén. A meccs első szakaszában az egriek rendre kétgólos előnyt kovácsoltak, amit a gárdonyi lányok leolvasztottak. A 15. percben vezetett először a Gárdony-Pázmánd NKK, Bártfay találatával (10-9). A félidő hajrájában kapaszkodott a vendég, de a szünet előtt csak Bártfay és Vártok Tamara találtak be, minimális fórt szerezve a folytatásra, 15-14.
Fordulás után azonban szorosabbra fűzte védekezését az Eszterházy, valamint a kapusteljesítménye is feljavult, a 38. percben pedig megfordította a meccset (18-19). A 41. percben még egalizált a Gárdony-Pázmánd, de azután ellépett az ESC, s magabiztosan nyert.

 

Kecskeméti-Horváth Laura (feketében) egy találatig jutott
Forrás: Kricskovics Antal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában