Frissen Fejérből

2022.08.10. 14:00

A Hydro Fehérvár AV19 hokisai nekiláttak a jeges felkészülésnek (videó)

A Volán az értékeit megtartva talán még erősebb kerettel vág neki a következő szezonnak.

Beke Zsombor

Jó hangulatban telt a csapat első edzése

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nehéz lesz felülmúlni a tavalyi ICEHL-idényt a fehérvári hokisoknak, hiszen a csapat történelmi magasságokba jutott. Kezdve azzal, hogy az alapszakaszban elért harmadik hely után a klub életében először bejutott a gárda az osztrák központú liga elődöntőjébe. Kevin Constantine együttese azonban itt sem lassított, és a Villach csapatát búcsúztatva meg sem állt a döntőig. A fináléban bár megvoltak a győzelmi esélyeik a kék-fehéreknek, a Red Bull Salzburg kiélezett találkozókon 4-0-val bezsebelte az aranyérmet. Szégyenkezni azonban nem lehetett, hiszen ha a lehetőségeket nézzük, a Volán így is erőn felül teljesített.

A nyár folyamán érthető okokból a vezetőség próbálta megtartani a keret értékeit, ami nagyrészt sikerült is. Távozott Atkinson és Shaw, akik nagyon ponterős játékosok voltak, de Colin Jacobs sem Fehérváron kezdi meg az idényt, ahogy Tirronen kapus sem.

Nyáron érkezett a kapuba Roy Olivier, aki Horváth Dominikkel őrzi majd a ketrecet, a védelembe pedig Ben Betker és Andrew O’Brien „veszi át” Atkinson szerepét. A támadó szekcióba a menedzsment két légióst igazolt, Brett Findlay és Patrick Newell is az ördögöknél folytatja. A légiósokon kívül akadt egy nagy visszatérő is, Vértes Nátán több évnyi külföldi utánpótlás-bajnokságokban eltöltött idő után hazatért, a fiatal támadó a Titánok és a Hydro Fehérvár AV19 keretében is szerepet kaphat majd.

Szerdán megkezdte a felkészülést az új szezonra a Volán, a felkészülési idő nem túl hosszú, hiszen szeptember elsején már hazai jégen a CHL-ben szerepel története során először a Hydro Fehérvár AV19. A kék-fehérek két felkészülési mérkőzést játszanak majd, egyet a Klagenfurttal, majd később a Ljubljana ellen.

Az első edzésen teljes volt a keret létszáma, ahol egy kicsit könnyed, játékos feladatokkal alapoztak a játékosok. A tréning az első perctől az utolsóig jó hangulatban telt, örültek egymásnak a rég nem látott csapattársak. 

A tavalyi szezonban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott Erdély Csanád, aki májusban a ljubljanai világbajnokságon is tevékenyen kivette a részét a mieink feljutásában. A nyár sem telt eseménytelenül a csatár életében, ugyanis a felkészülés mellett párjával kimondták a boldogító igent is.

– Eléggé összesűrűsödött a nyár, nagyjából három hete volt az esküvőnk, voltak azért tennivalók azzal kapcsolatban is. Egészen korán az alapozást is megkezdtem, elég húzós volt a tavalyi szezonunk, viszonylag későn hagytuk abba. Amikor hazaértünk a világbajnokságról, utána 2-2,5 hetes passzív pihenés várt rám, de ezt követően már megkezdtem a munkát. Az elmúlt tíz hét alatt amit lehetett, azt megtettem, már tudom a saját rutinomat is, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy készen álljak a szezonra – nyilatkozta lapunknak Erdély Csanád, majd kitért az idei keretre is. – Ha jó szezont zárunk, akkor általában kevesebb új arc van a keretben. Öt vagy hat új emberünk van, mindenki normális, szép lassan megismerkedünk egymással a napi rutin mellett. Lesz pár hetünk az összecsiszolódásra, de amilyen későn véget ért az előző idény, olyan gyorsan kezdődik már az új.

Nem lesz hosszú felkészülése a csapatnak, hiszen szeptember elsején már hazai pályán jég lépre a Hydro Fehérvár AV19 a CHL-ben. A kék-fehérek két felkészülési mérkőzést játszanak majd, egyet a Klagenfurttal, majd később a Ljubljana ellen.

– Pont amiatt, hogy a mag már adott és tudjuk, hogy mit vár el tőlünk az edző, nem változtatott a taktikán sem tavalyhoz képest, inkább ismételünk és pontosítunk. Ezelőtt a pár hét alatt a jeges kondíciót próbáljuk felvenni, valamint megkísérlünk meglepetést okozni a Bajnokok Ligája csoportjában is. Azt gondolom, az, hogy együtt maradt a csapat nagy része, ez előnyünkre válhat, nem tudom pontosan az ellenfeleinknél ilyen téren mennyi változás lehetett, de valószínűleg több.

Magamtól azt várom az egész szezonban, hogy ugyanolyan konzisztens teljesítményt tudjak nyújtani, mint az előző években, ne legyen sérülésem, illetve nagyobb hullámvölgyem. Csapat szinten nem beszéltünk még elvárásokról, először a BL-re koncentrálunk. Hazai pályán lehet helyzeti előnyünk, talán picit meg tudjuk őket lepni. AZ ICEHL-ben nem szabad túlgondolni a dolgokat, egyenes ágon kell először bejutni a rájátszásba. Vannak nehezítő tényezők, a mezőny változott, érkeztek új csapatok, távoztak is a ligából. Az újonnan érkezőkkel kapcsolatban nehéz helyzetben leszünk, hiszen jóval többet kell majd utaznunk.

Az első edzés után sajtótájékoztatót tartott Gál Péter Pál, a klub elnöke, Szélig Viktor általános menedzser, és a csapat vezetőedzője, az idei szezonban a magyar válogatott szakmai munkájáért is felelős Kevin Constantine. Itt elhangzott, hogy ez az idény nem csak szakmailag, hanem gazdaságilag is nagy kihívás lesz, de remélhetőleg ahogy eddig is, a menedzsment le tudja majd zárni a szezont. Ami a szakmai részt illeti, a rövidebb felkészülési időszakról közös döntést hozott Szélig Viktor és Kevin Constantine. Utóbbi kihívásként tekint a BL-re, újdonság lesz edző karrierjében mind a CHL-es szereplés, mind egy felnőtt válogatott irányítása is. A nemzeti csapat kapcsán kiderült az is, hogy a Volán másodedzője, Kiss Dávid a válogatott mellett is segíti kollégája munkáját majd.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában