Kosárlabda

2022.08.10. 14:55

A francia második vonalból érkezik Fehérvárra Isaiah Philmore

Az Alba negyedik légiósa az amerikai, de német állampolgársággal is rendelkező erőcsatár, Isiah Philmore.

Horog László

Isaiah Philmore kulcsember volt a román Sibiu együttesében

Forrás: FIBA

A palánk alatt, 4-es és 5-ös poszton is bevethető, mozgékony, ponterős és jól lepattanózó Isaiah Philmore a fehérvári kék-fehérek negyedik légiósa. A 32 éves, 203 centiméterre nőtt, 104 kg súlyú kosaras Texas államban, El Pasóban született, 1989. szeptember 20-án. A német állampolgársággal is rendelkező sportoló középiskolai tanulmányai során a John Carroll együttesében szerepelt Marylandben, Bel Air településen, egyetemi évei alatt előbb a Towson csapatát erősítette 2009-től 2011-ig, majd 2012-től 2014-ig a Xavier gárdájának volt kulcsembere az NCAA-ben. Európába költözött, a német Ratiopharm Ulm volt az első munkáltatója, 2015-ben már a Telekom Baskets Bonnban szerepelt, egy évvel később pedig a Tigers Tübingenhez igazolt.

Az Oldenburg Baskets együtteséhez 2017 nyarán szerződött, aztán három évet a román Sibiu, azaz a Nagyszeben csapatában töltött, ahol rendkívül elégedettek voltak vele, ugyanis három idényen át erősítette az együttest, remek mutatókkal rendelkezett, a három szezonja során 14,8, 16,5 és 16,8 pont szerepelt a neve mellett átlagban, valamint meccsenként leszedett öt lepattanót. 2020 nyarán tért vissza második, németországi állomáshelyére, Bonnba, a rendkívül erős Bundesligában 7,9 pontot termel. Az elmúlt szezonban a francia másodosztályú Rouen Métropole Basket csapatában volt meghatározó, 12 ponttal és 3,9 lepattanóval.

Isiah Philmore érkeztével teljes a kék-fehérek kerete. Simon Balázs ügyvezető elmondta, további igazolásokat nem terveznek, az elképzelések szerint négy légióssal vágunk a 2022-23-as bajnokságnak. A magyar mag adott, négy, válogatott kosarassal, Vojvoda Dáviddal, Somogyi Ádámmal, Pongó Marcellel és Szabó Zsolttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában