Ötkarikás bronzérmes edzőpartner

2022.07.15. 15:44

Márton Anitával tréningeztek a fehérvári fiatalok

A Feketehegy SE dobóatlétáival tréningezett az elmúlt napokban olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő, Márton Anita.

Horog László

Balról Fülöp László András, Márton Anita, Potyondi Eszter, Bodnár Emma Virág, Mergl Adél és Orbán Éva szakosztályvezető

Forrás: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Ha kellett, biztatott, ha arra volt szükség, megmutatta a megfelelő mozdulatsort a 33 éves, szegedi születésű élsportoló. Márton Anita a Feketehegy SE dobóatlétáival tréningezett Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ dobópályáján. A fehérvári fiatalok számára érthetően nagy örömöt jelentett a közös gyakorlás, Rió bronzérmese, a 2017-es, londoni világbajnokság ezüstérmese, a 2018-as, birminghami, fedett pályás világbajnokság ezüstérmese, továbbá kétszeres Európa-bajnok súlylökő, Márton Anita a székesfehérvári edzőtáborozása alatt szakított időt arra, hogy együtt tréningezzen a Feketehegy SE atlétáival.

Hasznos tanácsokkal látta el Potyondi Esztert, Mergl Adélt, Bodnár Emma Virágot és Fülöp László Andrást, a fiatalok számára hatalmas élmény volt a találkozás a jelen legsikeresebb hazai atlétájával, a legeredményesebb női súlylökővel, akivel természetesen közös fotó is készült a gyakorlás után. A Feketehegy SE versenyzői keményen készülnek a következő versenyükre, a július 26-án Szombathelyen immár 16 alkalommal megrendezésre kerülő Németh Pál Emléknapra, a tervek szerint újabb érmekkel térnek majd haza az egykori, mindenki által dobópápaként emlegetett, legendás edzőről elnevezett eseményről.

A fehérvári dobószakosztály edzéseinek irányítását a tavasszal a veszprémi Orbán Éva vette át, a szakvezető szerint a koronázóvárosiak remek esélyekkel indulnak a vasi megyeszékhelyen megrendezésre kerülő viadalon, az eseményre heti hat edzéssel készülnek a Fejér megyei tehetségek. A szakosztály vezetője, Rapali Zsolt elmondta, szeretnék szélesíteni a bázist, várják azokat a fiatalokat, akik szeretnék próbálni a kalapácsvetést, a diszkoszvetést vagy a súlylökést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában