Triatlon

2022.07.03. 19:59

Dévay-érmek a E.on Sprint Elit országos bajnokságán

A Trion SC két fehérvári triatlonosa, Dévay Márk és Dévay Zsombor is dobogóra állhattak a férfiak E.on Sprint Elit országos bajnokságán.

Ferencz Balázs

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A nyitószám, a 750 méteres úszás végén a regnáló U23-as világbajnok, Lehmann Csongor ért a partra elsőként, azonban ugyanúgy 8:51 percet teljesített a fehérvári Dévay Márk és a még ifjúsági Kropkó Márton is. A 20 kilométeres kerékpározás elején, Dobi Gergővel kiegészülve így négyen kíséreltek meg elszakadni a többiektől. A harmadik körre már Márk öccse, a szintén trionos Dévay Zsombor is csatlakozott az élbolyhoz. 38 másodperccel mögöttük Lehmann Bence egyedül tekert, újabb 35 másodpercre igyekeztek feljebb zárkózni a többiek. A második váltásnál Dévay Márk és Lehmann Csongor volt a leggyorsabb, de csak másodpercek választották el őket kerékpáros szökevény-társaiktól. A három futókör (5 km) első harmadánál már 10 mp volt az előnye a vezető kettősnek, a harmadik helyen haladó Dévay Zsomborral szemben. Újabb egy kör után úgy tűnt, hogy az aranyérem sorsa az idősebb Dévay és a fiatalabb Lehmann fivér között dőlhet el. Az utolsó 1 kilométeren Lehmann Csongor újítani tudott, a szintén a párizsi olimpiai indulásért harcoló Dévay Márk ezüstérmet szerzett. Dévay Zsombor bronzéremmel zárta az Elit ob-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában