Frissen Fejérből

2022.07.10. 15:43

Alakulóban van a „kis” Vidi

A NB III-as bajnoki rajtig még három hét van hátra, a csapatok egymás után játsszák a felkészülési mérkőzéseket. Az játékosállományában alaposan kicserélődött Mol Fehérvár FC II az Érdi VSE otthonában szenvedett kétgólos vereséget.

Káldor András

Jól küzdött a Vidi II, de a helyzeteit nem lőtte be

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Érdi VSE –Mol Fehérvár FC II 2-0 (1-0)

Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp, Gajda – Farkas B., Göblyös, Németh G. V. – Csoma-László, Pál Sz., Kürti  Csere: Kondor, Pillár-Bán, Pintér N., Morvai, Molnár D., Révész, Fügedi, Tóth P. Vezetőedző: Ebedli Zoltán

Mol Fehérvár FC II: Gergely R. – Forgó, Horváth Á., Banjac, Berekali – Hodzic, Molnár Cs., Kovács B. – Hajdinger Z., Tóth T., Pető M. Csere: Gyenti, Urbán K., Husvét, Hegedűs L., Gulyás A., Szék, Singh. Vezetőedző: Györök Tamás

Gól: Pallagi (10.), Fülöp (65.)

Elvileg a Vác FC csapatával játszott volna a vendéglátó együttes, ám ellenfelük lemondta az összecsapást, így felkérték az NB III-ban, a velük egy csoportban szereplő Mol Fehérvár FC II együttesét, amely vállalta a megmérettetést.

A találkozó kezdetétől fölényben játszottak, melynek eredményeként már 10. percben megszerezte a vezetést a házigazda, amikor Németh Gábor Vince jobboldali szögletét a hosszú oldalon érkező Pallagi Botond közelről passzolta a kapuba, 1–0. A folytatásban is sok helyzetet dolgozott ki az Érd, miközben a Vidi II csupán egy ígéretes lehetőségig jutott az első negyvenöt percben, de Kertész Ferenc azt is védte.

 

A fordulás után sem változott a játék képe, pedig a hazaiak mestere, Ebedli Zoltán formációt is váltott, majd a 65. percben a zöld-fehérek két új igazolása hozta össze második góljukat, amikor Morvai Milán jobboldali beadását a jó ütemben érkező Fülöp Noel bólintotta a hálóba, 2–0.

A fehérváriak már a csütörtökön az eddigi vezetőedző Szalai Tamást váltó Györök Tamás irányítása alatt futottak ki.

- Számítottam és készültem, hogy lesznek megkereséseim mivel jelenleg a Pro Licencet végzem, de hogy pont a Vidi ennek különösképpen örülök hiszen itt nevelkedtem és közel 7 évet játszottam az első csapatban, amellyel a klub első Magyar Kupáját megnyertük. Bíztam abban, hogy előbb-utóbb szóba kerül a nevem a Vidinél és nagyon várom a kihívást. A második csapatok évről-évre kicserélődnek ezért új csapatot kell építeni, ez teljesen normális folyamat, hiszen azok a fiatalok, akik 19-20 évesek lesznek, vagy a felnőttcsapathoz kerülnek, vagy új célokat tűznek ki maguk elé és magasabb osztályba igazolnak. Eddig nagyon pozitívak a benyomásaim, leginkább a hozzáállás terén. Főleg 2004-es, és 2005-ös születésű játékosokkal játszottunk a hétvégén, a visszatérő Molnár Csaba képviseli egyedül a rutint. Tudom a legfontosabb az eredmény, de ne felejtsük el ,hogy ezeket a játékosokat még fejleszteni és képezni kell mert nagy ugrás számukra az utánpótlásból belecsöppenni a felnőtt világba. A bennmaradás mellett minél több meccset akarunk nyerni és áthidalni a tudásbeli szakadékot az NB III és az NB I között, erre csak a legjobbak lesznek képesek, de ez mindig is így volt. Nem teljesen ismeretlen számomra az NB III mezőnye, de igazán majd, ha benne leszünk, akkor alkothatok tisztább képet. Az Érd elleni mérkőzés előtt mindössze két edzésen dolgoztunk közösen, ezért nem kérhettem mást csak agilis és gólra törő játékot. Tudatosságot és minőségi teljesítményt várok el és ehhez nagyban hozzájárul az, hogy azonos a gondolkodásunk és a célunk Simek Péterrel (utánpótlás szakmai igazgató – a szerk.), akivel együtt nőttem fel itt és napi kapcsolatban leszünk, hiszen ők adják fel a játékosokat. Tisztában vagyok azzal, hogy hogyan dolgoznak, ebből a szempontból is világos számomra, hogy mi várható el a játékosoktól és miben kell fejlődniük. – fogalmazott Györök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában