Dusinszki-parádé: PAFC győzelem

2022.06.02. 18:31

Megkezdődött a Puskás-Suzuki-kupa, nyert a Flamengo, a Real, és a Puskás

A nemzetközi U17-es torna nyitónapján a címvédő házigazda meccsén két bombagól is született, de a csapatkapitány, Dusinszki Szabolcs teljesítménye miatt is emlékezetes marad a DAC elleni derbi.

Németh Krisztián

FC DAC 1904 – Puskás Akadémia 1–2 (1–1)
XV. Puskás–Suzuki-kupa, A-csoport, Pancho Aréna.
DAC: Lukác (kapus); Lami, Fancovic, Nemcok (Zimani, 31.), Ziga (Fancovic, 52.), Urban, Kucman (Csóka, 47.), Angyal, Knaze, Mizerák (Martinec, 59.), Raska.
Puskás Akadémia: Pécsi (kapus); Korodi, Ásványi, Major (Vékony, 52.), Markgráf, Halászi-Harsányi (Retter, 47.), Kern, Dusinszki, Vajda R., Piscsur (Orbán K., 47.), Svilar.
Gól: Dusinszki (22., 60+3.), ill. Ziga (7.)

Brazilosan kezdődött az idei Puskás-Suzuki Kupa, ennek pedig a Honvéd-MFA itta meg a levét. Ugyanis a Flamengo mindjárt a meccs elején komoly nyomás alá helyezte a budapestieket, majd Jonathan révén a vezetést is megszerezte. Erre pedig Lorran révén tettek rá még egy gólt. A Flamengo könnyed, 2-0-ás sikert aratott. A tornán egyébként 2x30 perces mérkőzéseket rendeznek.

A házigazdával egy kvartettben szereplő Real Madrid is lazán nyert, bár az 1-0-ás eredmény nem ezt tükrözi. A királyi gárda a Panathinaikosz ellen Pol Fortuny találatával nyert, a görögök nem jelentettek veszély a Blancók kapujára.  

A nap zárásaként a címvédő Puskás Akadémia a Pancho Arénában mutatkozott be, méghozzá az újonc DAC ellen. A dunaszerdahelyiek nem óvatoskodtak, és eléggé meglepték a vendéglátót, a 7. percben Nino Ziga óriási gólt ragasztott Pécsi Ármin hálójába. A támadó a tizenhatos jobb sarkáról a hosszúba tűzte a labdát, 0-1. Kiss Márton tanítványait egyáltalán nem törte le a hátrány, és a 19. percben nagyon közel kerültek az egyenlítéshez. Halászi-Harsányi Medárd lőtt fölé kapásból a 19. percben. Három minutummal később megvillant a mezőny legjobbja, Dusinszki Szabolcs! A csapatkapitány 17 méterről szabadrúgásból tekert a bal alsó sarokba, 1-1.

A fordulás után egyre közelebb került a vezetéshez a PAFC, Major Marcell is közel volt a gólszerzéshez, de nem annyira, mint Orbán Kolos, aki az 53. percben (azaz a második játékrész 23. percében) jószerével a gólvonalról fejelte fölé Dusinszki beívelését. Nem csak akcióból, pontrúgásból is veszélyes volt a PAFC, Kern Martin szabadrúgását Vajda Roland fejelte mellé. A Puskás középpályása Svilar Momcilo lövése már tényleg gólt érdemelt volna, ám a hosszabbítás szinte utolsó pillanatában ez ismét Dusinszkinek adatott meg. A sarokrúgásból érkező labdát, még kiöklözte a felvidéki kapus, ám a lepatanót estében Dusinszki jobbal a hálóba vágta, ezzel megszerezte a győzelmet a címvédő, ezzel élre állt csoportjában, 2-1!

A győztes csapat, akár a válogatott, a szurkolókkal közösen énekelte el a Himnuszt a lefújás után. Reméljük, hamarosan a felnőtt válogatott címeres mezében is megtehetik ugyanezt!
 

XV. Puskás–Suzuki-kupa, A-csoport, Pancho Aréna
FC DAC 1904 – Puskás Akadémia 1–2 (1–1)
Gól: Dusinszki (22., 60+3.), ill. Ziga (7.)

 

A nap további eredményei
A csoport
Panathinaikosz - Real Madrid 0-1 (0-1)
Gól: Fortuny (15.)
 

B csoport
Flamengo - Budapest Honvéd-MFA 2-0 (1-0)
Gól: Jonathan (18.), Lorran (44.)
 

A pénteki program:
Budapest Honvéd-MFA – Sporting, 14:00, Puskás-pálya
Flamengo – Dinamo Kijev, 15:45, 4-es pálya
Puskás Akadémia – Panathinaikosz, 17:30, Pancho Aréna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában