Foci

2022.06.23. 17:05

A Vidi II fő célja a játékosnevelés

Június 21-én állt edzésbe az NB III-as labdarúgó bajnokságban érdekelt Mol Fehérvár FC II. Szalai Tamás együttesénél nagy volt a játékosmozgás.

Ferencz Balázs

Forrás: molfehervar.hu

A szakmai stábban is történt változás a Vidi II-nél. Szatmári Zoltán kapusedzőt Brockhauser István, az NB I-es együttes eddigi kapusedzője váltotta. Brockhauser 2016 óta tartozik a fehérváriak kötelékéhez.

A játékoskeret még kialakítás alatt van, de az már biztos, hogy távozott a klubtól Elek Ákos. A 34. évében járó, korábbi válogatott játékos a Vidivel magyar bajnoki címet szerzett, Magyar Kupát is nyert. A piros-kéknél lett NB I-es játékos, Elek Ákos most befejezte profi labdarúgó pályafutását. Ugyancsak távozott Tóth Attila, Tóth Bence, Balogh Mátyás, Dulka Zoltán, Fodor Péter, Dinnyés Olivér és Bihari Ádám.

Az utánpótlásból Csepregi Barnabás, Zsédely Zalán, Husvéth Ádám, Kovács Soma, Pető Milán, Lehota Viktor, Forgó Gergő, Hajdu Csanád és Gyenti Kristóf kerültek fel az NB III-as kerethez. Július 1-től egy rutinos labdarúgó is a Vidi II játékosa lesz: Molnár Csaba több, mint 12 év után tér vissza Fehérvárra. 31 éves, Budaörsön és Csákváron futballozott korábban.

Forrás: molfehervar.hu

– Az én hitvallásom szerint egy NB I-es tartalékcsapat esetében nem a tabellát kell elsősorban nézni, ha eredményről beszélünk, hanem azt, hogy hány játékost sikerült kinevelni a magyar labdarúgás számára. Egy tartalékcsapat vezetőedzőjeként számomra a tabellán elért helyezés csupán másodlagos dolog. Nyilván az fontos, hogy ne essünk ki az NB III-ból, de az, hogy 5. vagy 13. helyen végzünk, nem számít, ami fontos, hogy minél több fiatal játékost integráljunk a felnőtt futballba és minél több játékost adjunk magasabb osztályba és az utánpótlás-válogatottakba – vélekedett a klub honlapján a vezetőedző, Szalai Tamás. – Az elmúlt szezon nagyon jó példa erre, sok játékosunkat keresik most nyáron az NB II-ből. Ősszel és tavasszal is nagyon sok menedzser, edző és klubvezető látogatta a bajnoki mérkőzéseinket és sok labdarúgónk tett rájuk jó benyomást. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó visszajelzés számunkra. Arra is büszkék lehetünk, hogy az előző szezonban a 2005-ös születésű Pető Milán és a 2006-os születésű Hajdu Csanád is bemutatkozott nálunk az NB III-ban. A téli szünetben játékrendszert váltottunk, ezt is a játékosok érdekében tettük, hiszen fontosnak tartjuk a szakmai stábbal azt, hogy a fiatal labdarúgóink minél több játékrendszert megismerjenek. Emellett nagyon sokat taktikáztunk és videóztunk, ez is a fejlődésüket szolgálta. Ha a következő évadban is hasonlóan fejlődnek, akkor több játékosunkra is nagyon szép jövő várhat. Ezt is figyelembe véve kezdtük el a felkészülést, ahogy minden évben, ezúttal is sok fiatal került fel a saját utánpótlásunkból, de Molnár Csaba személyében egy rutinos labdarúgóval is erősödni fog a keretünk. A következő hetek legfőbb feladata az lesz, hogy az új játékosokkal megismertessük az általunk preferált taktikai elemeket, hogy a beilleszkedésük a felnőtt futballba zökkenőmentes legyen. Csapatszinten és egyénileg is építenünk kell a fiatal játékosokat.

A Mol Fehérvár FC II a tervek szerint a Mórral, a Dabas-Gyónnal, a Kaposvárral, a Szekszárddal és a Veszprémmel vív felkészülési mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában