Karate

2022.05.24. 13:38

Karate diákolimpia és Sziget-kupa: úrhidai érmek

Az Úrhidai Karate Egyesület versenyzői eredményesen szerepeltek a százhalombattai és a tököli karateversenyen. Összesített mérlegük: 2 arany-, 4 ezüst- és 13 bronzérem.

V. Varga József

Sziget-kupa – Hátsó sor (b-j): Borbély Eszter, Borbély Száva Dóra, Szobotka Dalma, Varga Bendegúz Ferenc. Első sor: Farkas András edző, Györök Ádám, Szobotka Tünde, Szobotka Lilit, Bokor Miklós, Major Barbara, Soós Tamás edző

Forrás: Az egyesület

A Magyar Karate Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából, az Ippon Shobu Stílusszövetségek egyetértésével, az SKI Magyarországi Szövetsége rendezte meg az idei karate diákolimpiát Százhalombattán, a városi szabadidő központban. Az ünnepélyes megnyitón Tahon Róbert, a Magyar Karate Szövetség főtitkára köszöntette a megjelent sportolókat, edzőket és hozzátartozókat. 

A versenyre 36 egyesület 402 versenyzőjének 67 kategórianevezése érkezett be. A viadal jól szolgálta a tradicionális karate népszerűsítését, kiosztották a 2021–2022. évi egyéni kata és ippon shobu kumite diákolimpiai bajnoki címeket, valamint a diák reménységek versenyének helyezéseit. Az Úrhidai Karate Egyesületet négy sportoló és egy edző képviselte a magas színvonalú versenyen. 

– A versenyzők között számos magyar bajnok, hazai és nemzetközi versenyek helyezettje szerepelt. Ebben az elit közegben mérettették meg magukat karatékáink – mondta el lapunknak Soós Tamás edző. – A legkisebbek kezdtek, majd ezt követően sorban következtek a nagyobb korosztályok leány és fiú kata (formagyakorlat), valamint kihon ippon kumite és ippon kumite (küzdelem) kategóriában. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy mindannyian minimum pontszerző helyeken végeztek, közülük Kovács Regina emelkedett ki nagyszerű teljesítményével a diák reménységek versenyén. Karatésaink a pontszerző helyek mellett 1 arany- és 1 bronzérmet gyűjtöttek be.

Eredmények, aranyérem: Kovács Regina (egyéni küzdelem). Bronzérem: Kovács Regina (egyéni formagyakorlat). Pontszerző helyek: Borbély Száva Dóra (4. és 5. hely); Mohácsi János (5. és 6. hely), Bálványos Fanni (két 5. hely).  

Diákolimpia – Hátsó sor (b-j): Kovács Regina, Bálványos Fanni, Soós Tamás edző. Első sor: Borbély Száva Dóra, Mohácsi János
Forrás: Az egyesület

A Kakusei Kulturális, Szabadidő és Sportegyesület a tököli városi sportcsarnokban rendezte meg a Sziget-kupa karateversenyt. A versenyre 29 sportegyesület 482 versenyzője 637 kategóriában nevezett. Az Úrhidai Karate Egyesület képviseletében 9 karatéka és 2 edző vett részt a sporteseményen. A WKF szabályrendszerű versenyen az úrhidai sportolók bátran vették fel a küzdelmet ellenfeleikkel minden kategóriában és versenyszámban. 

– A bírói munka nem minden esetben tükrözte a valós eredményt, de így sem lehet okunk a panaszra – jegyezte meg Soós Tamás edző. – Karatésaink a versenyen 1 arany-, 4 ezüst- és 12 bronzérmet szereztek.

Eredmények, aranyérem: Szobotka Dalma (szivacs küzdelem). Ezüstérem: Borbély Eszter (két érem), Borbély Száva Dóra, Szobotka Lilit. Bronzérem: Varga Bendegúz Ferenc (két érem), Szobotka Dalma, Szobotka Lilit, Borbély Száva Dóra, Györök Ádám (két érem), Bokor Miklós (két érem), Szobotka Tünde (két érem), Major Barbara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában