Könnyedén nyert az Olaj

2022.04.04. 17:59

Sokkal jobbra számítottak a kosarasok

A negyeddöntőt megnyerték, azonban az elődöntőt és a bronzmeccset elvesztették az Alba kosarasai az MK nyolcas döntőjében.

Horog László

Forrás: Kovács Péter /MW

Az első versenynapon a fehérváriak magabiztosan verték a házigazda debrecenieket, 94-87-re, azonban a negyeddöntőben a jóval esélytelenebb szegediek az utolsó öt percben állva hagyták az albásokat és 77-67-es sikert arattak. A finálét könnyedén nyerte az Olaj, a bronzmeccsen a Fejér megyeiek a KTE csapatától szenvedtek 96-78-as vereséget, ezzel a 4. helyen zárták a küzdelmeket. A vezetőedző, Matthias Zollner nem titkolja, a csütörtöki, DEAC elleni siker után érthetően jobb folytatásra számított.

 

– A Debrecen ellen jól játszottunk a nyitónapon.  Tudtuk, hogy a DEAC az alsó posztos játékot fogja erőltetni, kezdetben mégsem sikerült megakadályoznunk a palánk alatti dominanciáját. A félidőben változtattunk pár dolgon, a sebesség növelésére helyeztük a hangsúlyt. Ez a harmadik negyedben meg is valósult, de talán túl korán hittük azt, hogy megnyertük a meccset, és a hazaiak vissza tudtak kapaszkodni. Végül felénk billent a mérleg nyelve. Az SZTE elleni elődöntőben a meccs hajrájáig a kezünkben volt a győzelem, a leolvadásunk okainak feltárásához mélyebb elemzésre lesz szükség, de két tanulság levonható: több lehetőséget kell biztosítanom a fiatal játékosoknak, hogy a kezdők kevésbé legyenek fáradtak a végjátékban, valamint jobban meg kell találnunk az egyensúlyt a külső és a belső posztos játék között. Ezúttal jóformán semmi sem esett be a triplavonalon túlról, mégsem tudtunk váltani.

 

A tréner szerint az eldöntő elvesztése után tanítványai nem tudtak felpörögni a bronzcsatára.

 

– Nagyon csalódottak voltunk a Szeged utolsó öt perce miatt. Úgy gondolom, a játékosok nincsenek megfelelő fizikális állapotban, ráadásul az utolsó két napon tartalékosan tudtunk kiállni, a combját fájlaló Fakuade nagyon hiányzott. A hátráltató tényezők ellenére megpróbáltuk felvenni a kesztyűt az ellenféllel, de erre gyakorlatilag nem volt esélyünk. A Kecskemét nagyon összeszedett játékot mutatott és tudta, mit szeretne megvalósítani az első pillanattól kezdve. A KTE megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. Most már a bajnokságra, a felsőházra koncentrálunk.

 

A fehérváriak irányítója, Pongó Marcell végig jól teljesített, a KTE ellen csapata legjobbja volt, 14/3 ponttal.

 

– A nyolcas döntő eredménye számunkra óriási csalódás. Azzal, hogy a Szeged legyőzte és eltakarította az utunkból a Falcót, hatalmas esélyt kaptunk a döntőre, akár az aranyéremre is. Azonban a szegedieket nem tudtuk legyőzni, magunknak köszönhettük, hogy így alakult. Magabiztosan vezettünk, azonban a végén a Tisza-partiak 22-0-s rohanással lerendezték a nyitott kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában