Kosárlabda

2022.04.29. 10:21

Lesz esélyünk? - A bajnok Falco vendége lesz az Alba

Szombaton, 18 órakor a bajnok Falco vendége az Alba kosárcsapata, a középszakasz felsőházának 7. fordulójában. Legutóbb a koronázóvárosiak győztek Vasban.

Horog László

Golomán György karol a fehérvári Lukács Norbertbe a legutóbbi Alba–Falco derbin

Forrás: FMH-A5rchív / FG

Ha a legutóbbi, Falco–Alba derbit vesszük alapul, kimondottan szép emlékeket őriznek a kék-fehérek az utolsó kirándulásról. December 30-án a Fejér megyeiek hatalmas csatában, 93-91-re győztek, ami komoly bravúrnak számított az Aréna Savariában. A harmadik negyedben extrát nyújtottak Matthias Zollner tanítványai, 30 pontot dobtak és 17-et kaptak, ezzel elléptek. A meccs végén szorongatott a Falco, de csak közelíteni tudott, megérdemelten nyertek a látogatók. Az amerikai irányító, Jonathan Stark volt a nyerő ember, 24 ponttal, öt hármast is a hálóba süllyesztett, valamint jól teljesített Fakuade (14), Vojvoda (13) és Szabó Zsolt (13) is. 

A hazaiaknál Váradi Benedek volt a legjobb, 24 ponttal, de remek teljesítménye kevés volt a sikerhez. A fehérváriak számára különösen fontos volt a diadal, ezzel bizonyították, bárkit képesek legyőzni idegenben is, valamint visszavágtak a szeptember végi, fehérvári vereségért. Három hónappal korábban, a bajnokság második fordulójában, a Gáz utcában ugyanis nem voltak egy súlycsoportban a felek, a nyugatiak átszaladtak a házigazdákon, 98- 66-ra győztek, a játék minden elemében jobbak voltak. Három hete, a középszakasz első fordulójában a Falco nyert az Alba Regia Sportcsarnokban, végig fej fej mellett haladtak, a nyugatiak azzal nyertek, hogy a végjátékban pontosabbak voltak, a záró tíz percet 26-17-re nyerték. Vojvoda 23, Pongó 20 pontot szórt, a túloldalon Somogyi Ádám nyújtott rendkívülit, 30/18 ponttal jelentkezett. Lukács Norbert volt a fehérváriak egyik legjobbja a legutóbbi, szerda esti, Körmend ellen 97-77-re nyert bajnokin. Tíz pontot dobott, nem véletlen, hogy a játékosok közül őt vitte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra a vezetőedző, Matthias Zollner. – Kemény mérkőzésre számítok a Falco ellen. 

Április elején, hazai pályán közel jártunk a sikerhez, de Somogyi Ádám extra teljesítményének köszönhetően a vendégek behúzták a találkozót. Ez a meccs teljesen más lesz, azon az estén sok hiányzónk volt. Ha meg tudjuk ismételni azt a játékot, amit a Körmend ellen nyújtottunk, szoros mérkőzés lehet, amiből mi is kijöhetünk győztesen. Célunk a hazai pálya előnyének kiharcolása a rájátszásra. Azzal, hogy az Egist legutóbbi megvertük, nagy lépést tettünk a 4. hely megszerzése felé, de nem elérhetetlen a 3. pozíció sem. Ehhez azonban a Körmendnek többször hibáznia kell. A fehérvári csapatkapitány, Vojvoda Dávid szerint is lehet esélyük a bajnok otthonában. „A rájátszás, a pályaelőny szempontjából fontos győzelmet arattunk szerdán, végig jól védekeztünk, támadásban harminc gólpasszunk volt, ami kimagasló. Ebben a tekintetben feltétlenül előreléptünk az utóbbi időben, a közelmúltban is volt bajnokink, amikor en - nyi asszisztot osztottunk ki egymásnak. 

A Körmend ellen negyven percen át koncentráltunk, ezért nyertünk magabiztosan. Még három mérkőzés van a bajnokság ezen szakaszából a felsőházban, az Egis egy győzelemmel rendelkezik többel, mint mi. Nem adjuk fel, a hátrány ledolgozható, nagyon jó lenne a 3. helyen befejezni a középső szakaszt. Ez esetben nem a Sopronnal, hanem alulról érkező csapattal találkoznánk a negyeddöntőben. A szombati ellenfél Falco a legjobb magyar csapat, az utóbbi évek meghatározója a hazai kosárlabdában, főleg hazai pályán erősek. Persze, nem legyőzhetetlenek, ezt bizonyítottuk az alapszakaszban is, Vasban. A középszakasz során, Fehérváron is volt esélyünk, végig jól harcoltunk, pedig három kulcsjátékosunk hiányzott, a végjátékban maradtunk alul. Jó lenne ismét nyerni Szombathelyen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában