Kosárlabda

2022.04.29. 18:00

Koncentráltan kosárlabdáztak a fehérváriak

Magabiztosan, 97-77-re verte a Körmendet az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a középszakasz felsőházának 6. fordulójában. Ezzel őrzi 4. helyét a tabellán.

Horog László

Vojvoda Dávid (b) a védekezést tartotta igazán jónak

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A házigazdák egyik legjobbja Lukács Norbert volt, a válogatott bedobó 10 pontot szerzett. – Már az első félidőben is jól játszottunk, aztán a harmadik negyedben volt egy nagy futásunk, sok kosarat szereztünk gyors indításból, erre nem tudott reagálni a Körmend. A végén kicsit visszajöttek, de magabiztos sikert arattunk. A vendégek mestere, Antonisz Konsztantinidesz nem volt elégedett. „Az első félidővel nem volt gond, azonban a második húsz percben nagyon gyenge játékot nyújtottunk, talán ez volt a legrosszabb produkciónk a szezonban. Az Alba a játék minden elemében fölénk nőtt. Remélem, a folytatásban jobban teljesítünk. Úgy, ahogy a szezon korábbi részében.” 

A hazaiak trénere, Matthias Zollner érthetően jobb hangulatban értékelt. „Kimondottan jól játszottunk, elégedett lehetek a teljesítményünkkel. Még akkor is, ha a triplákat nem dobtuk jól, és sok büntetőt kihagytunk, azonban a védekezésünk nagyon jól működött. Mindig hangsúlyozom, fontos, hogy végig koncentráltan teljesítsünk, ezúttal 38 percen át sikerült, ennek köszönhettük a győzelmet.” Vojvoda Dávid, a fehérváriak csapatkapitánya szerint a jó védekezés döntött el mindent. – A rájátszás, a pályaelőny szempontjából fontos győzelmet arattunk, végig jól védekeztünk, támadásban harminc gólpasszunk volt, ami rendkívüli. Negyven percen keresztül koncentráltunk, ami nem ízlett a Körmendnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában