Aquatlon és duatlon

2022.04.07. 21:48

Az ítéletidő sem tudta útjukat állni

Aquatlon- és duatlonversenyen is számos dobogós helyezést értek el a Honvéd Szondi SE 10–18 éves triatlonistái. Az időjárás jelentős kihívások elé állította őket.

Németh Krisztián

A legutóbbi versenyen nem ilyen lengén öltöztek a Szondi triatlonistái

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület triatlon szakosztályának ifjú versenyzői két fronton, a sportág két szakágában álltak helyt.

 

Az aquatlon egyfajta minitriatlonnak tekinthető, mivel a versenyek ugyanazokat a távolságokat fedik le, mint a triatlonban, csak kerékpáros szakasz nélkül. A duatlon a kerékpározást és a futást egyesíti.

 

Aquatlonban az országos bajnokságon való részvétel volt a tét, a kvalifikációt az Iváncsán rendezett regionális döntőben lehetett kivívni.

 

– Több versenyzőnk is dobogóra állhatott, sokan szetrezték meg a jogot az orszgáos döntőben való indulásra. Az úszást a község uszodájában rendezték, a futásra pedig a település szélén került sor, meglehetősen erős szélben. Az időjárási körülményekhez képest jól teljesítettek a gyerekek – tájékoztatott Takács Péter szakosztályvezető.

 

Zalaegerszegen a duatlon-­ranglistaversenyen sem volt kegyes az időjárás az indulókhoz. A szakvezető szerint még soha nem kellett teljesíteniük ilyen cudar időben.

 

– Hatvan kilométer/órás széllökések közepette, 8 fokban zajlott a verseny. De a zord körülmények legfiatalabb gyerekeinket sem tudta eltántorítani, mindannyian célba értek, Resli Vince élete első versenyén dobogóra is állhatott! Kiemelném Lédeczi Lotti teljesítményét, válogatottunk abszolútban nyerte a kategóriáját. Testvére, Péter pedig bronzéremmel tért haza Zalaegerszegről. Új és nagyon jó pályát kellett teljesíteni. Talán az eddigi leghidegebb és legnehezebb versenyünk volt – zárta értékelését Takács Péter.

Lédeczi Lotti a dobogó tetején
Forrás: A klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában