Öttusa

2022.01.19. 15:35

Javaslatok már élnek

A Nemzetközi Öttusa-szövetség munkacsoportja már előállt az első javaslatokkal, hogy mivel helyettesítsék a lovaglást, de a cseresportágakról még nincs információ.

Ferencz Balázs

Forrás: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A tokiói olimpia után robbant a bomba, a NOB a 2024-es párizsi olimpia után leveszi a játékok programjáról az öttusát. A Nemzetközi Öttusa-szövetség aztán a sportág társadalmának  nagymérvű tiltakozása  ellenére a kiiktatta a lovaglást az öttusa számai közül. A UIPM azt cáfolta, hogy mindezt azért tette volna, mert a német Annika Schleu lova ellenszegülése miatt bukta volna el az olimpiai aranyat Tokióban.

Az olimpiákon 1912 óta szereplő öttusa sokat változott a kezdeti idők óta, s továbbra is a nyári játékokon maradhasson, megint meg kell újulnia. Arra még nem volt példa, hogy az úszásból, futásból, lövészetből, vívásból, lovaglásból álló sportágban számot kelljen cserélni. Most azonban igen. A UIPM munkacsoportja már előállt a javaslatokkal, hogy mi váltsa le a lovaglást, de az ötletekről még nem lehet tudni semmit. Korábban felmerült a kerékpár, mint cseretusa, de az olimpiai sportokban járatos insidethegames.biz honlap úgy értesült, hogy  „az ötödik szakág valamilyen akadályversenyt is

tartalmaz majd”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában