Megyei I.

2022.01.06. 09:00

Hiányérzet azért akadt bőven, lehetett volna jobb is a helyezés

Eltelt már néhány hét azóta, hogy befejeződött a megyei I. osztály őszi idénye, a klubvezetőkben, illetve a szakvezetőkben leülepedtek az események, ám szokás szerint kíváncsiak voltunk arra, hogy vélekednek a szezonról és milyen felkészülés vár a csapatokra.

Káldor András

A Martonvásár csapata (kék) hazai pályán ugyan legyőzte a Bodajkot, ám több alkalommal elmaradtak az otthoni a sikerek

Forrás: Kricskovics Antal

Minden szakvezetőnek egyöntetűen kérdést tettünk fel, és kaptunk ezekre válaszokat.

- Hogyan értékelte az őszi idényben a csapata teljesítményét?

- Hogyan tovább, mikor indul a felkészülés, esetleg lesznek-e változások a keretben?

 

7. Martonvásár – Horváth László vezetőedző: - A körülményekhez képest úgy érzem, jól teljesítettünk. Én mindig a győzni szeretnék, győztes típus vagyok és mindig arra törekedtem, hogy minél jobb pozícióban legyenek a csapataim is. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert ahhoz képest, amilyen keservesen kezdtük a szezont, és nehezen álltunk össze, nem szerepeltünk rosszul. A mérkőzések képe alapján hátrébb vagyunk azonban, mint ahogy én azt elképzeltem, és végezhettünk volna előrébb a tabellán. Ennek oka elsősorban az, hogy eléggé fiatal a társaság, még az elején nem érezték egymást, sok új játékos is csatlakozott a kerethez és meg kellett szokniuk a régieknek is azt a habitust, amit én képviselek. Igazán a szezon végére kaptuk össze magunkat, addigra valósítottuk meg azt, amit már a szezon elején szerettem volna látni a csapattól. Nekünk egyáltalán nem jött jól, hogy vége lett a bajnokságnak, mert akkor éreztem magunkban az energiát, amit már előtte is beletettünk, csak valamiért nem volt meg a megfelelő összhang, és addigra állt össze a társaság szerkezetileg és emberileg. El vagyok keseredve abban a tekintetben, hogy hazai pályán volt két-három olyan mérkőzés, amit meg kellett volna nyernünk és mégsem tudtuk pontot, pontokat szerezni. Amennyiben hoztuk volna az otthoni mérkőzéseinket akkor akár az ötödik helyen is állhatnánk. A Lajoskomárom és a Mány elleni mérkőzések, valamint a tordasi döntetlen fáj igazán. Biztos, hogy lesz változás a keretben, lesznek távozók és lehet, hogy lesznek érkezők. Egyelőre egy játékos van, aki nem nálunk fogja folytatni. Január 11-én kezdjük a munkát, részt veszünk a Téli Műfüves bajnokságban rendezőként, és mellette a hétköznapokra kötünk le edzőmérkőzéseket, elsősorban Pest megyéből.

 

8. Tóvill Kápolnásnyék – Höltzl Richárd vezetőedző: - Elégedettek lehetünk, mert az 5-8-ik hely volt kitűzve célként az év elején. Ezt elértük, de már aktívan dolgozunk a csapat megerősítésén és reménykedünk benne, hogy tudunk előre lépni, és nagy harc lesz majd a kezdő tizenegybe kerülésért. A csapat hozzáállásával kevésbé vagyok megelégedve, annak viszont örülök, hogy markáns képét mutatta az együttes. Czottner Ádám fel fogni épülni, vele mindenképpen erősödünk, Bakonyi Ádám sérülése azonban nem javul, és nagy valószínűséggel nem tudunk rá számítani, ez elég komoly érvágás, mert ő stabil játékosunk. A leggyengébb mérkőzésünk a Martonvásár elleni találkozó volt (2-4 –a szerk.), a legjobb teljesítményt a Sárosddal vívott összecsapáson nyújtottuk (2-0). Ott nyomás alatt is nagyon jól játszottunk. Szerdán kezdtük a felkészülést, meglehetősen sok edzőmérkőzést szerveztünk, mivel nincs műfüves pályánk, illetve nem tudunk a téli felkészülés alatt normális edzőmunkát végezni, mert óvjuk a saját pályánkat. Így tizennégy felkészülési találkozót kötöttünk le, gyakorlatilag két-háromnaponta játszunk Pest megyei első osztályú, budapesti másodosztályú csapatokkal, illetve utánpótláscsapatok ellen. Vannak még nyitott kérdések az átigazolások szempontjából, az biztos, hogy Pátkáról Ódor Dániel visszatér, vele már megegyeztünk, illetve még két pozícióban gondolkodunk, egy kapus és egy támadó érkezhet.

 

9. Sárosd – Arany Tibor vezetőedző: - Nagyon felemás lett a szezonunk, az összes hazai mérkőzésünket sikerült megnyerni, emellett pedig a Magyar Kupában is elég jól szerepeltünk. Viszont ugyanezek az idegenbeli szereplésünkből hiányoztak, és nem sikerült a magunk javára fordítani a meccseket, hogy ott megálljuk a helyünket. Ettől lett totálisan rapszodikus ez az ősz. Sokkal több van ebben a csapatban, de valamiért nem tudtuk kihozni ezt most belőle. Nyilván sok összetevője van ennek. Tavaly elég magasra tettük a mércét, és ettől talán más íze van az idei szezonnak, emellett pedig öt olyan játékos cserélődött, akik tavaly meghatározók voltak a csapat szereplésében. Jó játékosokat igazoltunk, de a beépítésük több időt vesz igénybe, és hiányoznak a gólok. Sok olyan szituációban nem tudtunk sorsdöntő pillanatokban gólokat lőni, amelyek miatt a kezünkből kicsúsztak meccsek. Kaptunk nagyon sok olyan gólt is, ami annak is köszönhető, hogy a védelmünkben is volt változás. Nagyon hiányzik Kosaras Szabolcs, ezen kívül sérülések is hátráltatták a munkát. Vida Tamás, aki meghatározó alakja a középpályának, jelentősebb időt hagyott ki, valamint Rauf Dávid, aki megyei szinten nagyon jó kapus, hosszú ideig sérüléssel bajlódott, és Takács Márió bokasérülése is hosszabb időt vett igénybe. Ezek a tényezők mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ne tudjunk úgy szerepelni, mint azt vártuk. Bosszantó az, hogy a bajnokságban még így is ott lehetnénk egy olyan pozícióban, hogy tudnánk támadni a dobogót tavasszal, de sajnos az utolsó kápolnásnyéki mérkőzést nem tudtuk megnyerni. Amennyiben ezt hoztuk volna, akkor az ötödik helyen várhatnánk a tavaszi folytatást, három pontra a harmadik helytől. Az sokkal megnyugtatóbb lett volna, ott is egy döntetlengyanús mérkőzésen a Nyék kihasználta a lehetőségeit és saját javára fordította a meccset. Biztosan lesz változás a keretben, mert két játékos már jelezte, hogy távozni szeretne. Az lett volna igazán jó, ha egyben tudjuk tartani a keretet. A felkészülést január második felében fogjuk elkezdeni, a március 6-i bajnoki rajtig hat hetet intenzíven végig fogunk edzeni. A keret a januári időszakban formálódni fog, és függ az érkezők, illetve a távozók számától. Amit szeretnék, hogy az ifiben van két-három olyan játékos, akikkel talán lehet számolni a jövőben. Amennyiben nem sikerül a bajnoki szereplésünket úgy alakítani az első három fordulóban, hogy komolyabb tétje legyen számunkra, akkor szeretnénk nekik nagyobb lehetőséget adni, és a jövőre is gondolva beépíteni őket. Elindulunk a téli műfüves bajnokságban, és ezek mellé a meccsek mellé szervezünk edzőmérkőzéseket.  A megyei kupában még mindig talpon vagyunk, és arra is szeretnék koncentrálni, hogy némi sikerélményt szerezve bejutnánk a legjobb négy közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában