Megyefoci

2022.01.05. 12:20

Erőn felül teljesítettek a gárdák

Eltelt már néhány hét azóta, hogy befejeződött a megyei I. osztály őszi idénye, a klubvezetőkben, illetve a szakvezetőkben leülepedtek az események, ám szokás szerint kíváncsiak voltunk arra, hogy vélekednek a szezonról és milyen felkészülés vár a csapatokra.

Káldor András

Nagy küzdelmet, ám hallatlanul magabiztos bodajki győzelmet hozott a Bodajk és a Mány (fehér) találkozója

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Minden szakvezetőnek egyöntetűen kérdést tettünk fel, és kaptunk ezekre válaszokat. 

 

– Hogyan értékelte az őszi idényben a csapata teljesítményét? 

 

– Hogyan tovább, mikor indul a felkészülés, esetleg lesznek-e változások a keretben?

 

4. Ikarus-Maroshegy – Szarka Martin vezetőedző: – Erőn felül teljesített a csapat! Szerencsére a sok fiatal játékos jól alkalmazkodott ehhez az új helyzethez, és az első felnőtt bajnokságban való szereplésük kellemes meglepetést okozott. Örömteli, hogy elkerültek bennünket a sérülések, volt azonban olyan játékosunk, aki 38 mérkőzést játszott fél szezon alatt, más két idényben nem játszik ennyit… Bízom abban, hogy elkerülnek minket tavasszal is a sérülések. Ettől függetlenül le a kalappal a társaság előtt, és remélem azt, hogy hasonlóan sikeres lesz majd a tavaszi idényben is az együttes mérlege, és kemény munka árán tudjuk bizonyítani, hogy ott a helyünk az élmezőnyben. Január 11-én kezdjük a felkészülést, hét edzőmérkőzés már le is van kötve a bajnokság kezdetéig. Jelenleg egyetlen változásról már tudunk, a középső védőnk, Kovács Dávid egyetemi tanulmányútra megy fél évre Spanyolországba, úgyhogy rá nem számíthatunk majd. Szeretnénk egy-két minőségi játékossal megerősíteni a keretet, de ebben a téli átigazolási időszakban ez nem egyszerű. Egyrészt a játékosok sem könnyen váltanak, másrészt pedig az átadó egyesület sem feltétlenül partner a klubváltásban. Arra lehet számítani, hogy újabb fiatalok kerülnek majd fel a felnőttkeretbe, és vannak is kiszemeltek azok közül, akik már a szezon utolsó heteiben együtt edzettek a csapattal, de egy-két rutinos játékos igazolására feltétlenül szükség lesz. Amennyiben ez nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe, és ezzel a kerettel folytatjuk. Az edzőmérkőzéseinket már decemberben lekötöttük, szerda-szombat ritmusban lesznek az összecsapások, jobbára megyei első osztályú ellenfelek ellen lépünk pályára, a Veszprém, Somogy, és Komárom megyei bajnokságok élcsapatai közül játszunk néhánnyal, valamint a szlovákiai Párkány csapatával vívunk egy nemzetközi mérkőzést. 

 

 

5. Bodajk SE – Takács Viktor vezetőedző: – A kitűzött célunkat elértük, sőt minimálisan túl is teljesítettük, mert az 1–6. hely valamelyikét céloztuk meg. A mérkőzéseket tekintve mondhatni, hogy elégedett vagyok, de azért maradt bennem némi hiányérzet. Néhány meccsen jobb eredményt is elérhettünk volna, de összességében jól teljesített a csapat, és nagyon sok mindenben előrelépett. Többször visszaköszöntek azok az elemek, amelyeket az edzéseken és az edzőmérkőzéseken gyakoroltunk. A következő félévben majd az lesz a cél, hogy ezeket még jobban tökéletesítsük, és biztos vagyok benne, hogy akkor még jobb eredményeket fogunk elérni. Sikerült elérnünk pozitív, illetve negatív értelemben több meglepetést is. A csapat „szerette” ezeket a meglepetéseket, néhány mérkőzésen volt olyan érzésem, hogy mi vagyunk a „Jézuska”, és néhány helyre idejekorán vittük a pontokat ajándékba. Ettől függetlenül reális, ahol mi most helyet foglalunk, de nyilván az a cél, hogy még jobbak legyünk ennél, és feljebb tudjunk végezni a tabellán. Január 10-én kezdjük a felkészülést heti három edzéssel, és egy edzőmérkőzéssel. Várhatók változások a keretben, de ilyenkor télen egyáltalán nem könnyű, ám vannak terveink. Cirka három helyen fog változni a garnitúra. A téli műfüves bajnokságban nem indulunk, úgy döntött a vezetőség, hogy ott az U19 csapatunkat neveztünk. Ránk pedig hét edzőmérkőzés van lekötve más megyei első osztályú, illetve magasabb osztályú csapatok ellen. 

 

 

6. Mányi TK – Varga Mihály elnök: – Várakozáson felül teljesített a csapat, annak is függvényében, hogy azért tizenhat új játékos érkezett. Fiatal csapatot alakítottunk ki, ennek megfelelően sok idő nem volt az összeszokásra, de úgy gondolom, hogy akár a helyezés, akár a pontszáma tekintetében meglepetést okoztunk. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, úgyhogy kimagasló volt részünkről ez a fél szezon. Nyilván voltak hullámzó mérkőzéseink, de ezt betudjuk annak, hogy fiatal a keret. Akadt azonban egy-két olyan kirívó eredmény, amelyekre büszkék lehetünk. A Mór elleni győzelemre, vagy az első fordulóban a Főnix FC legyőzésére utalnék ezzel, amely tényleg az egyik legesélyesebb a bajnokság megnyerésére. Általában idegenben szerepeltünk jól, ez lehet, hogy azért alakult így, mert a pályák minősége jobb volt, mint a mienké. Jobban kijöttek a taktikai elképzelések, Pál Zoltán vezetőedző pedig nagyon komoly szakmai munkát végzett a hétköznapokban, és ez igencsak meglátszott a csapat eredményein. Jól le volt edzve a társaság, és nem utolsósorban egymásért is harcoltak. Ami külön dicséretes, és teljes mértékben pozitív a benyomásom az őszi szezont illetően, minden tekintetben. Január második hetében, azaz a jövő héten kezdjük a felkészülést heti két edzéssel, valamint egy edzőmérkőzéssel. Nem teremben fogunk edzeni, hanem lehetőség szerint kint a centerpályán. A tesztmérkőzések jelentős része már le van kötve februárra, nagy változások nem lesznek a keretben, hiszen a forrásaink végesek. Ezenkívül télen nagyon nehéz is igazolni. Vannak ugyan hiányposztjaink, de megpróbáljuk házon belül ezeket megoldani, így tényleg minimális változások várhatóak. Talán egy érkező, illetve egy távozó lesz. Egyéni beszélgetések voltak a szezon végén, a stáb mindenkivel leült, és úgy tűnt, hogy mindenki maradni szeretne, jól érzi magát a klubban. 

Nem neveztünk a Téli Műfüves bajnokságra, majd a második csapatunk, a Mány II.-Csabdi fog itt játszani, mert ők szerettek volna ebben a sorozatban pályára lépni. Az első csapatnak főként más megyékből, leginkább Pest megyéből, illetve az NB III-ból vannak lekötve a leendő ellenfeleik a következő hetekre… 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában