Frissen Fejérből

2022.01.28. 13:28

Az albások visszavágnának az alföldieknek

Szombaton 17 órakor a Tiszaligetben lép pályára az Alba kosárcsapata, az Olajnál vendégeskednek.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás

A házigazda piros-feketék legutóbbi két bajnokija, a Pécs és a Nyíregyháza ellen találkozó az alföldiek több játékosának megbetegedése miatt elmaradt, a klub pénteken arról tájékoztatott, hogy az orvosi vizsgálatok jó eredményeket hoztak, három hét kényszerpihenő után a csapat pályára lép, fogadhatja az Albát. A tévés közvetítés miatt az eredeti időpontnál egy órával korábban, 17 órakor találkoznak a felek, a meccset az M4 Sport+ élőben tűzi műsorára.

A két együttes október végén Fehérváron találkozott, a nemzetközi kupameccsek és a hazai összecsapások miatt kizsigerelt vendégek rosszul kezdtek, a meccs feléhez közeledve 48-27-re vezettek a remeklő hazaiak, azonban a harmadik negyedben megrogytak, végül kikaptak, 88-81-re. Érthetően szeretnének visszavágni, az albások 10-9-es mérleggel állnak a tabella 7. helyén, az olajosok a 2. helyen várják a derbit, 13 sikerrel és 4 vereséggel.

A Fehérvár legutóbbi, bravúros, kecskeméti győzelme során Takács Milán kezdőként lépett pályára, tíz percet töltött a parketten, fontos triplát dobott. „Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtunk, aztán hullámvölgybe kerültünk, azonban változtattunk a védekezésen, sikerült felülkerekednünk a hazaiakon. A hétvégén is rendkívül nehéz dolgunk lesz, a Szolnok egyértelműen a bajnokság egyik favoritja, nehéz nyerni az otthonukban. Fontos lesz, hogy védekezésben meg tudjuk valósítani, amit elterveztünk és gyakoroltunk. Ha sikerül, nyerhetünk.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában