Vízilabda

2022.01.23. 21:26

A fordulás után nem kegyelmezett a DFVE

A félidőig szűken vezetett, majd hengerelt, és 12-3-ra nyert a Dunaújváros csapata a Tatabánya otthonban szombaton, a női vízilabda-bajnokság 10. fordulójában.

Németh Krisztián

Szilágyi góljai hozták meg a lendületet

Forrás: Dömötör Csaba / NS

Tatabányai VSE – Dunaújvárosi FVE 3-12 (1-2, 2-2, 0-4, 0-4)

Gólszerző: Rajna, Zink, Szedlák, illetve Szilágyi 4, Mucsy 2, Mahieu 2, Garda, Jonkl, Sümegi, Szabó N..

Garda Krisztináék Tatabányán igyekeztek feledtetni a pár nappal korábbi UVSE elleni rangadón elszenvedett 16-13-as vereséget. Az idényben a Ferencvárostól, és a címvédő újpestiektől is kikaptak, így a tabella harmadik helyén szerénykednek. Az utolsó előtti Tatabánya elleni derbi a kötelező győzelmek kategóriájába tartozott.

Ebben nem is volt hiba, Szilágyi Dorottya duplájával nyerték az első negyedet a dunaújvárosiak, a második játékrészben azonban ügyesen kapaszkodtak a házigazdák, és a nagyszünetre mínusz egyre jöttek fel. A fordulás után ismét duplával nyitott Szilágyi ez pedig megalapozta a lendületet a hátralévő játékidőben. Már egyetlen gólt sem engedélyezett a DFVE ellenfelének. Mindeközben Mucsy Anna, és a Mahieu Geraldine is eljutott két találatig.

Tíz forduló után a bajnokságot veretlenül vezeti 28 ponttal a Ferencváros egyetlen egységnyi előnnyel az UVSE előtt. 24 ponttal a harmadik a Dunaújváros, amely a következő fordulóban, január 29-én, szombaton 18 órától a Szegedi NVE-SZTE csapatát fogadja a Fabó Éva Uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában