Megérdemelt elismerés

2021.12.02. 11:38

Az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta lett az év öttusázója

Kimért, kellően visszafogott, mégis látványos és elegáns rendezvénnyel búcsúztatta a 2021-es versenyszezont a Magyar Öttusa Szövetség. Az év női öttusázója a Volán Fehérvár modern pentatlonistája, a tokiói bronzérmes Kovács Sarolta lett.

Horog László

A volánosok igazgatója, Vörös Zsuzsanna (balra) és Kovács Sarolta érthetően örült az elismerésnek az évzárón

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az évzáró eseményt a MÖSZ elnöke, Bretz Gyula nyitotta meg, röviden értékelte a mögöttünk hagyott idényt, elmondta, a sportág helyzete nem könnyű, a pandémia nagyon sok dolgot befolyásolt, valamint a sportágban zajló változások miatt eleve nincs nyugalom az öttusában. Megköszönte a sportolók és a szakemberek áldozatos munkáját, kiemelte a nyári olimpián nagyszerűen teljesítő két sportolót, Kovács Sarolta bronzérmét, valamint Marosi Ádám 6. helyezését. Következett az idei év sikereiről szóló összeállítás, 2021-ben összesen 14 arany, 13 ezüst, 18 bronzérem került a magyar versenyzők nyakába a különböző világversenyeken. A folytatásban kisfilmet tekinthettek meg a meghívottak, amelynek a Micsoda év! - címet adták a szerkesztők.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára beszélt a kialakult helyzetről, a lovaglás tervezett eltörléséről, ami nagyban befolyásolja a sportágat. Elmondta, a döntést a UIPM meghozta, azonban a változások nem egyik pillanatról a másikra lépnek életbe, az elkövetkező három évben még a megszokott mederben zajlanak a küzdelmek, a 2024-es, párizsi olimpiáig nem lesz változás.

Az eseményen elbúcsúztatták a 2012-ben és 2017-ben az év öttusázójának választott Földházi Zsófiát, a korábbi világ- és Európa-bajnok felkészülését az utóbbi években folyamatosan nehezítették sérülések, ezért pár hónappal ezelőtt bejelentette visszavonulását.  

Utánpótlás korosztályban az év legjobb fiú öttusázója ezúttal Tamás Botond (UTE) lett, a legjobb lány pentatlonista pedig Bauer Blanka (BHSE). Junior korosztályban az év öttusázója Bőhm Csaba, a nőknél az olimpikon Gulyás Michelle (UTE). A felnőtt korosztályban az év férfi öttusázójának Marosi Ádámot (BHSE) választották, a hölgyeknél nem volt kérdéses, hogy a Volán Fehérvár a nyáron, Japánban rendezett játékokon remeklő sportolója, Kovács Sarolta lesz a győztes.

-Nagyon örülök a díjnak, a legjobbnak lenni mindig nagyszerű érzés. Mindenki tudja, milyen nehézségekkel küzdöttem a felkészülés során, előzőleg a pályafutásom nagyon komoly veszélybe került. Ennek tükrében az olimpiai bronzérem számomra arannyal ér fel, az ötkarikás játékokon elért eredményem után nem okozott meglepetést, hogy engem szólítottak a színpadra. Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzátett a szereplésemhez – mondta Kovács Sarolta.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában