Együttműködési megállapodás

2021.12.02. 10:00

A sport és a tanulás egybeforr

A Pan­non Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Cam­pusszal is együttműködési megállapodást kötött a 112 éves MÁV Előre Sport Club, a sportolók külön­böző területeken való se­gítéséért.

Káldor András

Adott a tanulás lehetősége a fehérvári röpiseknél

Forrás: Kricskovics Antal

Számos fiatal hagy fel a sportolással a középiskola végeztével, és korántsem mindegy, hogyan halad tovább a nagybetűs életben. Több alternatíva van azonban, és a MÁV Előre SC megpróbál életpályamodellt kínálni élvonalbeli játékosainak. Mint minden egyesület, ők is szeretnének minél jobb eredményeket elérni, és a lehető legjobb lehetőséget kínálni a náluk sportoló fiatalok számára. 

Októberben háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem, a MÁV Előre Sport Club és a Veszprém Egyetemi Sport Club. Az együttműködésben az aláíró felek olyan közös stratégia kialakítására törekedtek, amely kiterjed a legkiválóbb utánpótlás sportolók hosszú távú megtartására, a Pannon Egyetem keretein belül folytatott felsőoktatási tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően az itt megszerzett tudás hasznosítására is. 

Ezen utat folytatva az egyesület újabb fokot lépett előre, és a Székesfehérvári Campusszal azzal a céllal kötöttek egyezséget, hogy a városban sportoló fiatalokat tanulmányi területen és a sportban egy­aránt Székesfehérváron tartsák. Székesfehérváron, a Budapesti Corvinus Egyetem keretein belül folytatott felsőoktatási tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően a megszerzett tudás hasznosítására is. 

Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke elmondta, hogy a megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a profi sportolók, ha vállalják a továbbtanulást, abban is maximálisan támogatva legyenek. A sportklub életében rendkívül fontos az utánpótlás-nevelés, melynek nélkülözhetetlen pillére a sportkarrier építése mellett a tehetséges fiatalok tanulmányi előremenetele is. 

A megállapodás értelmében az egyetem és a MÁV Előre SC között kialakuló szakmai munkakapcsolat kiterjedhet a duális képzés és projekt­tevékenységek tárgyában mind sportszakmai, mind gazdálkodás–menedzsment tu­dományi területen egyaránt. 

Sportközgazdász, illetve gaz­dálkodás és menedzsment alapszakon az idei évtől sportgazdaságtani specializáció in­dul, így olyan területen is képeznek hallgatókat, akik a képzés befejezése után meg­találhatják számításukat a klubnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában