A Főnix FC az Enyinghez látogat

2021.11.05. 11:20

Tavalyi élmenők meccse várható megyei I-ben Móron

A 12. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. november 6. szombat 13.30

Bodajk SE (5.) – Mányi TK (3.)

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Vasárnap teljesen megérdemelten nyert az Enying, mert sokkal többet tettek bele a meccsbe, sokkal jobban akarták a győzelmet, mint mi. Elég rossz ezt kijelenteni, mert ebben a félévben először éreztem azt, hogy ez elég komoly probléma. A Mány egy nagyon nagy győzelemből érkezik hozzánk, mi pedig egy elég nagy vereségből, úgyhogy, ha a Tippmixen fogadnék, akkor biztos, hogy a Mányra tennék. Viszont a Tippmixen általában el szokott menni, ezért bizakodó vagyok.

Sárbogárd SE (2.) – Tordas R-Kord (11.)

Pajor László, a Sárbogárd SE vezetőedzője: – Az Ikarus ellen végig döntetlenszagú mérkőzést játszottunk. A második félidőben a fehérváriak többet tettek a fordításért, nagy lendülettel jöttek ki, sok labdát íveltek kapunk elé, átvették a vezetést. Majd jött egy büntető, amit nem akarok minősíteni. Sajnálom, mert lehetett volna fordítva is az eredmény, de nem tudtuk most úgy pótolni a hiányzóinkat, mint ahogy azt terveztem. Kétségtelen hogy a Tordasnak nehéz dolga van, hogy minden alkalommal idegenben kell játszania ősszel, de valószínűleg lelkileg rákészültek az idegenbeli mérkőzésekre, és ez talán kisebb hátrány nekik, mintha felváltva játszanának. Mindenféleképpen győzelmet várok, úgy alakultak mostanában a mérkőzések, hogy egy kicsivel több szerencsével, nagyobb odafigyeléssel még előrébb lehetnénk a tabellán, de ezt nem tudtuk kihasználni mi sem és a többi csapat sem. Most ez a bajnokság olyan hogy bárhol bármikor bárki bárkit megverhet. Koncentrálva és odafigyelve fogunk játszani a Tordas ellen, az a cél, hogy jól játékkal itthon tartsuk a három pontot. Az elmúlt héthez képest jelentős segítség lesz, hogy Mayer Dávid ismét játszhat, ezúton is gratulálunk gyermeke születéséhez.

2021. november 7. vasárnap, 13.30

Enying (12.) – Főnix FC (1.)

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Álszent dolog lenne azt mondani, hogy győzelmet vártunk a Bodajk ellen. A mérkőzés előtt egy döntetlent is aláírtam volna, sőt még a 30. perc táján is. Aztán húsz perc alatt öt alkalommal is zörgött a vendégek hálója… Talán nem is láttam még ilyen nagy kedvvel játszani a csapatot! Az elért eredmény ellenére komoly összpontosítást, odafigyelést és kiemelkedő játékfegyelmet követelt a mérkőzés. A Bodajk nagyon jó formában van, szép, szimpatikus játékot produkáltak ellenünk, de ez is kevés volt most. A legnagyobb javulást a helyzetkihasználás terén sikerült felmutatnunk – ez nagyon hiányzott már! Persze biztosan sokat jelentett a csapatnak a hiányzók visszatérése is. Paluska Krisztián annak ellenére, hogy még mindig nem száz százalékos a sérülése után, végigjátszotta a mérkőzést, és ez szemmel láthatóan nagy mentális lökést adott a fiatalok számára.A Főnix FC ellen valahogy mindenképp át kellene mentenünk a jó formából, a lendületből. Amennyiben elő tudjuk húzni ugyanezt a játékunkat, akár meg is lephetjük ellenfelünket. Ehhez kell a védelmünk további kiemelkedő jó teljesítménye, a középpályásaink áldozatos munkája, és talán a váratlan többtámadós felállás.

Móri SE (6.) – Sárosd (7.)

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – Jó mérkőzése számítottam Mányon, mert ellenfelünknek jók voltak az eredményei. Nem akarom a külső körülményekben keresni kifogásokat, de egy biztos, hogy ezen a mérkőzésen, mint egy állatorvosi lovon, minden probléma előjött. Öngólt fejeltünk, egyből piros lappal kiállították egy meghatározó játékosunkat, tizenegyest fújtak az ellenfélnek. Lélektanilag nem bírtuk el, hogy tíz perc leforgása ezek megtörténtek velünk. A Sárosd elleni mérkőzés a tavalyi eredmények alapján rangadónak számít, és maximális komolysággal vesszük. Mi már nem hibázhatunk többet, főleg hazai pályán. Nekünk saját magunkkal, és a futballal kell foglalkoznunk, és gólokat rúgni. Sajnos az is a külső körülmények közé tartozik, hogy tele vagyunk sérültekkel, így nagyjából ugyanaz a csapat fog játszani vasárnap, kivéve az eltiltott Végvári Ádámot.

Ercsi Kinizsi SE (13.) – Tóvill Kápolnásnyék (8.)

Zsigmond László, az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – Mentális problémája van a csapatnak, a fejeket kell rendbe tenni. Azt sem mondhatom, hogy a játékosok ne járnának edzésre, rendesen dolgoznak, de a mérkőzéseken valami hiányzik, a 16-os környékén elfogy a tudomány. Keressük az okát. A Kápolnásnyék elleni rangadón remélem, megtaláljuk azt a játékot, amivel ki tudunk jönni ebből a gödörből. Egészen biztos, hogy nem lesz egyszerű ellenük, a számunkra élet-halál kérdés minden mérkőzés, és sajnos nem jók az esélyeink. Hazai pályán öt meccsből ötöt veszítettünk el, de bízom a csapatban, és abban, hogy ami eddig nem ment be, az most majd bemegy, és jó mérkőzést fogunk játszani.

Kisláng (14.) – Martonvásár SK (9.)

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Kápolnásnyéken nagyon beleszaladtunk a késbe. Ellenfelünk rettenetesen jó napot fogott ki, mi pedig sajnos rettenetesen rosszat. Nagyon szép és kulturált futballt játszottak, volt náluk két-három egyénileg olyan képzett játékos, akivel nem tudtuk felvenni a versenyt. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, voltak lehetőségeink, de a második félidőben nagyon kinyílott az olló. A korábbiakban megszerzett hét pont adhat okot a reményre, de nagyon rosszkor jött ez a pofon. Azt mondtam a csapatnak, hogy az utolsó hazai őszi mérkőzésünkön meg kell próbálni kijavítani az előző heti fiaskót. Bár elkerülnek bennünket a sérülések, de nincsen meg nálunk a megszokott kezdő tizenegy, mivel valaki mindig hiányzik ebből az egységből, szerkezetből. Akkor nehéz pótolni, és ez látványosan is látszott Kápolnásnyéken.

Lajoskomárom (10.) – Ikarus-Maroshegy (4.)

Szili Balázs, a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – Eléggé hadilábon állt a csapat a helyzetkihasználással. A kapu elé könnyen odakerültünk, de rendre a rossz opciót választottunk. A Kápolnásnyék elleni meccsen az első félidőben beszorultunk egy kicsit, majd a második játékrészben átvettük az irányítást, és a megfelelő döntéseket hoztunk a kapu előtt. Martonvásáron mi irányítottuk a történéseket, hiszen a hazai alakulat egy kényelmes kapusedzést tartott Barabás Józsefnek. Lezárhattuk volna a meccset egy örömfocival, de úgy tűnik, szeretjük izgalmassá tenni a meccseket. Az Ikarus-Maroshegy egy vereséggel áll a negyedik helyen, ami elég sok mindent elmond. Néhány játékosunknak presztízsjellegű lesz a hétvége, hiszen a székesfehérvári egyesülettől érkeztek a nyáron, így számítok egy kis parázs hangulatra. Azonban nekünk csak a saját játékunkkal kell törődni. Ha be tudjuk tartani fegyelmezetten a taktikát, akkor okozhatunk majd meglepetéseket. Döntő szerepe lesz a helyzetkihasználásnak. Elég szűkös kerettel kezdtük el a bajnokságot és ennek most kezdjük el inni a levét. A hétvégén is lesz olyan kényszermegoldás az összeállításban, amelyet nem gondoltam volna még a bajnokság kezdésénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában