Bizonyítanak az akadémiák röplabdázói

2021.11.04. 22:14

Megyei válogatottak

Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia és a Dunaújvárosi Röplabda Akadémia játékosai három különböző korosztályos válogatott edzőtáborába kaptak meghívót.

Káldor András

Az U19-es válogatottban Szentesi Bálintra és Tóth Kristófra számít Bodonyi Ákos szövetségi kapitány., míg szintén megyénket képviseli a DSE RA gárdájából Tamási Dávid. A Szolnokon edzőtáborozó fiúk október 21-én kezdték a közös felkészülést, majd NB I-es bajnoki mérkőzések vártak rájuk az alapszakaszban. Múlt héten a Vidux-Szegedi RSE, illetve a Szolnoki SPC ellen kikaptak, viszont a MEAFC-Miskolc ellen megszerezték első győzelmüket. Ezen még egy meccset játszottak, a GLP Nyíregyháza együttesét fogadták a Tiszavirág Arénában, és három játszmában legyőzték. Eredmények:

Magyarország U19 – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (-20, -19, -10)

Magyarország U19 – Szolnoki SPC 0:3 (-21, -22, -20)

Magyarország U19 – MEAFC-Miskolc 3:2 (–20, –22, 21, 24, 10)

Magyarország U19 – GLP Nyíregyháza 3:0 (20, 15, 12)

A fehérvári Tepszis Ákossal felálló U17-es válogatott Dabason kezdte a közös edzéseket. Ebben a keretben is találunk két dunaújvárosi játékost, Szalai Kristóf József és Tóth Kristóf szintén részt vállaltak a közös munkában. Majd az NB I alapszakaszában három szettben kikapott a válogatott a MÁV Előre SC-Foxconntól. Ezt követően a Rákosmente csapatával játszottak még egy bajnokit Jókay Zoltán szövetségi kapitány irányításával. Eredmények:

Magyarország U17 – MÁV Előre SC-Foxconn 0:3 (-15, -16, -16)

Magyarország U17 – Rákosmente 0:3 (-15, -19, -26)

A legifjabb korosztályos legénység, az U15-ös válogatott, soraiban Orosz Péterrel, Sturm Leventével, valamint Zsoldos Péterrel szintén Dabason edzőtáborozik. A gárdába Csepcsényi Máté és Lampert Ádám kapott behívót a DSE Röplabda Akadémiáról. Gyurkó Sándor szövetségi kapitány irányításával napi két foglalkozáson vettek részt a fiatal játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában