röplabda

2021.11.01. 07:57

Kikapott a Kaposvártól a DKSE

A röplabda Extraliga sorozatban a FINO Kaposvár együttese ellen két szettig remekelt, majd a harmadikra elfáradt a DKSE csapata.

feol.hu

Fotó: DKSE

Az Extraliga 2021-2022-es szezonjának harmadik fordulójában a DKSE gárdája az Extraliga egyik favoritját, a FINO Kaposvár együttesét fogadta. A DKSE eddig kettőből kettőt elvesztett, míg a kaposváriak mindkét meccsüket megnyerték. Így a tabella listavezetője érkezett Újvárosba, amely gárda volt egyértelműen a találkozó esélyese.

Bátran kezdett a DKSE, mely a szép pontokból is látszott (6:4), de mint az várható volt, azonnal tempót váltott, és egyenlített (7:7). A folytatásban is nagy elánnal játszottak, és Hatvany Zsolt irányításával visszavették a vezetést (14:12). A kaposváriak 18-nál vették át a vezetést (17:18). 19-nél sikerült az egyenlítés, és a végét sikerült izgalmassá tenni (21:25).

Fotó: DKSE

A fordulás után az eleje ismét rendben volt (3:3), aztán beindult a FINO. Ouyachi remekelt (4:8), a Kaposvár tartotta ritmusát, melyet a DKSE nem tudott lekövetni (8:13) úgy sem, hogy a meccs leghosszabb labdamenetét ők nyerték.

Az olló egyre jobban kinyílt, sorra cserélte be a legfiatalabbakat Tomanóczy Tibor, akik sorra szállították a pontjainkat (19:22). A szettet végül a FINO hozta (21:25).

A harmadik szettet kiváló Kecskeméti blokkal kezdte a DKSE, majd Milovanovic nyitásai ültek (3:5). Hiába voltak szép blokkjaik, a visszatámadásokból a Kaposvár szerezte pontjait (4:8). Sajnos egyre több egyéni hiba is becsúszott (5:11), így a két csapat közötti távolság egyre nőtt (7:14).

A folytatásban azonban megint összekapták magukat a DKSE fiai, és igazi csapatként küzdöttek minden labdáért (15:18). Ennél közelebb azonban nem jutottak, és Hiago nyitásaival elléptek a vendégek, akik végül Milovanovic pontjával 15:25-tel lezárták a meccset.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Két szettig jól tartottuk magunkat, viszont a harmadikban voltak olyan állásaink, melyekből nem tudtunk tovább forogni. Ezeket kell kielemeznünk, és kijavítanunk. Küzdeni tudásból a teljes csapatot dicséret illeti. Ami nagyon fontos volt, hogy végre annyian voltunk, hogy a cserékkel tudtunk frissíteni.

DKSE – FINO Kaposvár 0:3 (21:25, 21:25, 15:25)

Vezették: Tillmann Gyula és Horváth Miklós, vonalbírók Takács Ádám és Dobos Viktor

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Dulcz Bende Levente, Pintér Barnabás, Szabó Péter, Tóth Kristóf, Winter László Zétény, Tajti Olivér, Kuti Márk László (lib). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

FINO Kaposvár: Hubicska Patrik, Sandoval Rojas José Antonio, Garchet Hiago Antunes, Bögöly Gábor, Marko Milovanovic, Vasquez Osta Moises Eduardo, Bozóki Bence (liberó). Cserék: Fenyvesi Barnabás, Iván Gergő, El Azhari Oussama, Iván Bence, Ouyachi Hamza, Kiss Máté,. Vezetőedző: Ruben Wolochin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában