triatlon

2021.11.10. 17:02

A legjobbak között Dévay Márk

Harmadik legjobb magyarként Dévay Márk az előkelő 11. helyen végzett a triatlon világbajnoki sorozat Egyesült Arab Emirátusok-beli viadalán.

Ferencz Balázs

Abu Dhabi volt a triatlonosok világbajnoki sorozatának záró állomása. 2021-ben hat helyszínen, Jokohamában, Leeds-ben, Montrealban, Edmontonban és Hamburgban viaskodott a világ elitmezőnye. A Székesfehérváron élő, édesapja, Dévay László szakmai iránymutatása szerint készülő Dévay Márk kiválóan kezdett a közel-keleti metropoliszban, ahogy szokott most is verte a mezőnyt a 750 méteres úszás során. Szokatlan lehetett számára a 31 fokos víz, mégis frissen pattant kerékpárja nyergébe a világbajnoki címvédő francia Vincent Luis-val együtt. A 20 kilométeres táv elején, hét és fél kilométerig szökésben tekert a két versenyző, majd a táv középső harmadában egy 36 fős boly beérte őket, de az erős tempó és a technikás pálya alaposan faragta a mezőnyt, s meglépett egy 17 fős egység. Dévay Márknak nem csupán a riválisokkal, de a 34 fokos hőséggel is meg kellett harcolnia, de így is élete eddigi legjobb WTCS-eredményével a 11. helyen zárt. A győztes belga Geens mögött Bicsák Bence a harmadik, Faldum Gábor a tizedik lett. A fehérvári triatlonista az összesített ranglista 10. helyére lépett fel.

A sportolóra rövid pihenő vár, majd kezdődik az alapos alapozás, hiszen 2022-ben indul a kvalifikáció a párizsi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában