NB I

2021.10.18. 18:13

Rég volt már példa erre, hogy a PAFC és a Vidi is nyerjen egy fordulóban

Utoljára az OTP Bank Liga 5. fordulójában történt meg, hogy megyénk mindkét labdarúgócsapata, a Mol Fehérvár és a Puskás Akadémia is győztesen hagyja el a pályát.

Beke Zsombor

Pedig az nem most volt, az augusztus végi fordulóban a Vidi hazai pályán verte 2-1-re az MTK-t, míg a PAFC Gyirmóton nyert 1-0-ra. Előtte, de azóta sem fordult elő az, hogy mindkét csapat egyazon fordulóban nyerjen. Egészen a mostani, kilencedik körig. A hétvégi játéknapokon először a felcsútiakon volt a sor. Hornyák Zsolt együttese egy feledhető mérkőzésen nyert egy góllal az MTK otthonában. A győztes gólt a fiatal Komáromi György szerezte, aki most először döntötte el találatával a három pont sorsát.

– Jobbal az első gólomat szereztem az első osztályban. Jó passzt kaptam Szolnoki Rolandtól és szerencsére értékesíteni tudtam a helyzetet. Lövés előtt felnéztem, láttam, hogy a rövid sarkot nagyon figyeli a kapus, így a hosszút céloztam. A lényeg, hogy sikerült nyernünk, megyünk előre tovább és készülünk a következő mérkőzésre – értékelt a Puskás honlapjának Komáromi.

A Fehérvár háza táján is jól jött a három pont, hiszen Szabics Imre együttese nem kezdte jó formában a bajnokságot, és bár csak a Ferencváros ellen kaptak ki Nikolicsék, öt döntetlen mellett ez volt mindössze a harmadik győzelme a gárdának. A sikerben nagy szerepe volt a végig aktívan játszó Budu Zivzivadzénak, akinek szépségdíjas találatával szerezték meg a vezetést a piros-kékek a Budapest Honvéd (2-1) ellen.

– Először is köszönetet szeretnék mondani szurkolóinknak, akik ezen az estén is végig fantasztikusan bíztattak bennünket – nyilatkozta a klub honlapjának a georgiai válogatott csatár. – Úgy érzem, a mérkőzés nagy részében jól futballoztunk, kontroll alatt tartottuk a meccset és főleg a második félidőben nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Őrülök, hogy sikerült gólt szereznem, de van egy kis hiányérzetem, hiszen akár több gólt is szerezhettem volna és a győzelmünk magabiztosabb lett volna úgy, de a lényeg a 3 pont. Bízom benne, hogy ez a siker lökést ad nekünk és a következő mérkőzések után is győztesen hagyjuk majd el a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában