foci

2021.10.04. 17:10

Nem bírtak a fiatalok a tatabányaiakkal

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a nem túl eseménydús első játékrész után a mezőnyfölényben játszó MOL Fehérvár FC második csapata csak a kapufáig jutott.

Krebsz András

Nyári Patrik (19) lövése a felső lécen landolt

Fotó: MW-archívum

MOL Fehérvár FC II–Tatabányai SC 0-0

MOL Aréna Sóstó, 100 néző, vezette: Kovács Tamás.

Fehérvár II: Gundel-Takács – Kojnok, Papp M., Dinnyés, Fodor – Horváth B., Nyári – Dénes (Dékei, 70.) Kovács B. (Rónaszéki, 83.), Csoboth (Babos, 60.) – Hodzic (Tóth T., a szünetben). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Tatabánya: Kunsági – Klausz, Székely, Kupánszki, Hadobás, Katona – Gyürki (Farkas V., 57.), Letenyei (Farkas Z., 57.), Kovács I., Soltész – Árvai. Vezetőedző: Bekő Balázs.

A Csoboth Kevinnel és Armin Hodziccsal kiálló fehérváriak a megszokottól eltérően (a tatabányai klub kérésére a felek felcserélték a pályaválasztói jogot) vasárnap délután fogadta aktuális ellenfelét Sóstón.

Az első komolyabb lehetőségre a 14. percig kellett várni, ekkor veszélyes helyen jutott szabadrúgáshoz a piros-kék alakulat. A tizenhatos sarkától Nyári Patrik csavart ballal, de nem sikerül becsapnia Kunságit, nem talált kaput a hazaiak középpályása. Az már az első negyedóra után látszott, hogy a Bányász egy pontért utazott Székesfehérvárra, a félidő hátralévő részében azonban csak egy Hodzic-lesgólra futotta a vendéglátó erejéből.

Nyári Patrik (19) lövése a felső lécen landolt
Fotó: MW-archívum

A térfélcserét követően az elöl szinte észrevehetetlen Hodzic helyén Tóth Tamás Vid kapott lehetőséget a bizonyításra. Felpezsdült a hazaiak támadójátéka, az 50. percben Nyári Patrik lapos átlövését jegyezhettük fel, nem sokkal később pedig Csoboth 19 méteres tekerése tévesztett kevéssel célt. Az 58. percben a csereként beállt Farkas Viktor lövésében erő ugyan volt, de a labda nem ment eléggé sarokra, Gundel-Takács így gond nélkül hárított. Kisvártatva Papp Milán próbálkozott meglehetősen távolról, a pontrúgás a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Negyedórával a vége előtt a mérkőzés legnagyobb lehetőségét láthatták a nézők: Nyári Patrik gondolt egyet, és ballal, 22 méterről hatalmas lövést eresztett meg a tatabányai kapu felé, Kunsági talán még hozzá is tudott érni, a játékszer a felső lécen csattant.

A hosszabbításban könnyedén eldönthette volna a találkozó sorsát a székesfehérvári együttes, szép kényszerítőzés után Dékei a kivetődő Kunsági fölött sikeresen átemelte a játékszert, ám az egyik fehér mezes hátvéd a gólvonal elé vetődve a hasával tisztázni tudott.

Szalai Tamás legénysége 12 ponttal a 15. pozícióból várhatja a jövő hét vasárnapi Balatonfüred elleni hazai bajnokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában