röplabda

2021.10.28. 22:22

Kettős győzelemmel jutott tovább a Dág

A Magyar Kupa kvalifikációjának visszavágóján a Dág már az első szett megnyerésével bebiztosította a továbbjutását.

feol.hu

Fotó: DKSE

A DKSE röplabda csapata ezúttal Dágra utazott, hogy megvívja a Magyar Kupa kvalifikációs mérkőzésének visszavágóját. Nehéz mérkőzés elé tekintettek, hiszen az első ütközetet a Dág nyerte 3:0-ra – tájékoztat a DKSE honlapja.

Az első szett elejére nem lehetett mondani, hogy tapogatóztak a felek, hiszen azonnal alaposan bekezdtek. Remek labdameneteket hozott ez a szakasz, de azért mindkét oldalon becsúszott egy-egy hiba (8:8). A folytatásban felváltva szerezték a pontokat a csapatok (12:12), majd 17:15-nél két ponttal léptek meg a hazaiak. Tomanóczy Tibor kért időt, jó ütemben, hiszen sikerült egyenlíteniük (17:17), majd 20-nál átvették a vezetést (19:20). Ezt követően ahelyett, hogy növelték volna előnyüket, két nyitást rontottak (22:22), mely megfogta az újvárosiakat, akik további hibákat ejtve végül 25:22-re kaptak ki. Ezzel egyben eldőlt a továbbjutás sorsa.

Fotó: DKSE

A rossz széria tovább folytatódott a második szett elején is (3:0), így nagyon korán, 6:2-es állásnál ki kellett kérni a DKSE első idejét. Gyorsan nagy különbség alakult ki (9:3), amely feladó cserét eredményezett. Megérezte a hazai csapat, hogy míg az ellenfél mélyponton van, addig ők ezt ki tudják használni, és alaposan el is léptek (14:6). Innen kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy vissza tudjon jönni a DKSE a meccsbe, mely nem csoda, hanem kiváló küzdőszellem formájában érkezett meg, így felzárkóztak egy pontra (17:16), majd 19-nél sikerült az egyenlítés (19:19). Az erő és a lendület azonban tovább nem tartott ki, így ezt a felvonást is a hazaik hozták (25:20).

A harmadik szett elején futni kellett az eredmény után (9:5), ráadásul a különbség nem csökkent, hanem nőtt (13:8). A Dág ekkor már nagy fölényben volt, mely mind koncentrációban, mind a pontok számában szembetűnő (20:13). A végén még több hibát is elkövette az újvárosi fiúk, így végül simán nyert a Dág (25:19), amely így kettős győzelemmel jutott tovább a kupában.

Dág KSE – DKSE 3:0 (25:22, 25:20, 25:19)

Vezették: Szarka János István és Takács Ádám

Dág KSE: Kara Zsombor, Bakóczy András, Kun Benedek László, Flachner Dániel, Sow Ábrahám Péter, Oláh Botond, Bene Róbert (liberó),. Cserék: Mihucz Csaba, Majer Zsolt Ferenc, Balázs Bence, Krekk Zoltán, Czibula Bence. Vezetőedző: Zirigh Balázs

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Dulcz Bende Levente, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában