jégkorong

2021.10.29. 22:21

Hat perc alatt eldőlt

A ICE-Hockey League pénteki játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 nem tudta megtartani a záró harmadban az előnyét a HCB ellen, amely fordított, és nyert.

Káldor András

Sokat dolgozott a FAV 19 (fehér), de a vége hazaiaké lett

Fotó: HC Bolzano

HCB Südtirol Alperia – Hydro Fehérvár AV19 3-2 (0-1, 0-0, 3-1)

Bolzano, 1400 néző

Vezette: Lazzeri, Ofner, Basso, Pardatscher

HCB Südtirol Alperia: Fazio – Maione, Plastino, Frank, Bernard (1), Frigo (2) – Lowe, Dehaas (1), Alberga, Catenacci, Miceli 1 – Di Perna, Trivellato, Felicetti, Findlay 1, Halmo – Mizzi 1 (1), Pitschieler (1), Glück. Vezetőedző: Doug Mason

FAV 19: Kornakker – Campbell 1, Fournier, Petan, Sarauer, Erdély Cs. – Szabó D., Horváth M., Kuralt, Németh K., Magosi – Dobmayer, Atkinson (1), Mihály (1), Rétfalvi, Shaw 1 – Ambrus, Szabó B. Megbízott edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 24-31

Ahogy legutóbb a HCB Südtirol Alperia elleni találkozón, úgy ezúttal is Kiss Dávid irányította majd a gárdát, Kevin Constantine ugyanis betegség miatt nem lehetett ott a kispadnál.

Sokat dolgozott a FAV 19 (fehér), de a vége hazaiaké lett
Fotó: HC Bolzano

Kornakker Dánielé volt az első védés Brett Findlay helyzete után kellett hárítani a kapusnak, majd a másik oldalon Anze Kuralt próbálkozott. Oda-vissza játék zajlott a folytatásban, a következő nagyobb helyzet ismét a hazai oldalon adódott, Tim Campbell távoli lövése át is csorgott a gólvonalon, a játékvezetők azonban csak videózás után érvényesítették a találatot, 0-1. A játékrész közepén Anton Bernard, majd Andrew Sarauer hibázott nagy helyzetben. Ezt követően Szabó Dániel előtt nyílott a büntetőpad ajtaja, de nem tudott élni a lehetőséggel a hazai együttes. Majd fordult a kocka, Domenico Albergát büntették a bírók, de a fórban nem tudta tovább növelni a különbséget a Fehérvár. A kiegészülés után Mihály Ákos mehetett Justin Fazioval szemben, de a piros-fehérek hálóőre hárítani tudott, majd Braeden Shaw közelijét védte a Rókák kapusa.

A középső harmadban aktívabb játékot mutatott a dél-tiroli együttes, Kornakker védéseire volt szükség, majd a játékrész közepéig visszatért az oda-vissza játék, kevés minőségi helyzettel mindkét oldalon. Aztán a visszatért a fehérvári mezőnyfölény, sorra dolgozta ki a helyzeteket a Volán. A végét egy kicsit megnyomta ugyan a Bolzano, de a kék-fehérek hősiesen blokkolták a lövéseiket.

A 44. percben Joseph Mizzi közelről talált be, 1-1. Ment előre a vendég gárda az újabb gólért, de csak a HCB örülhetett. A 49. percben emberelőnyből Angelo Miceli talált be közelről a rövid felsőbe, 2-1. Alig egy perc múlva pedig Miceli szerzett korongot, Brett Findlay pedig nem hibázott, 3-1, az utolsó percben pedig Josh Aktinson távoli lövésébe Shaw piszkált bele, és a pakk a hálóban kötött ki, 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában