Sikerével a 9. helyre jött fel

2021.10.18. 21:04

Fontos győzelem a sereghajtó Vidi II.-nél

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában az első percben hátrányba kerülő fehérvári fiatalok magabiztos diadalt arattak.

Krebsz András

Horváth Barnabás (10) egyenlített Andráshidán

Fotó: FMH-Archív

Tarr Andráshida SC–MOL Fehérvár FC II 1-3 (1-0)

Andráshida SC Sporttelep, 200 néző, vezette: Sipos Katalin.

Andráshida: Czirjék – Szinay, Temlén (Fábián, 65.), Pajor, Szabó M., Kalamár, Dömötörfy (Vass, 65.), Karóczkai, Czene, Czafit (Pataky, 79.), Kovács L. (Péntek, 30.). Vezetőedző: Dobos Sándor.

Fehérvár II: Gundel-Takács – Hangya, Babos (Hajdinger, 90.), Horváth B., Hodzic, Horváth G., Kovács B., Nyári, Fodor, Tóth T. (Dénes, 65.), Dinnyés (Khangura, 35.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gól: Szabó M. (1.) ill. Horváth B. (49. – 11-esből), Babos (61., 67.).

A még májusban a válogatottnál bokasérülést szenvedő Hangya Szilveszterrel a soraiban futott ki a zalaegerszegi gyepre a 214 játékperc óta gólképtelen székesfehérvári alakulat.

Bajnoki mérkőzésen legutóbb április 29-én az MTK otthonában pályára lépő balhátvéd biztosan nem ilyen visszatérésről álmodott, hiszen a hazai együttes már a találkozó első percében megszerezte a vezetést: Szabó Martin lépett ki a bal szélen, majd a büntetőterületen belülről, éles szögből a hosszú alsó sarokba helyezett, 1-0! Kellett egy kis idő, mire a vendégek magukhoz tértek, az első Czirjék-védést a 23. percben jegyezhettük fel, amikor Nyári Patrik távoli kísérletét kellett hárítania az ex-fehérvári kapusnak. Nem sokkal később Babos Bence is próbára tette a hazai hálóőrt, aki ezúttal is szép védéssel óvta meg a góltól az Andráshida együttesét.

Horváth Barnabás (10) egyenlített Andráshidán
Fotó: FMH-Archív

A folytatásban gyorsan jött a székesfehérvári egalizálás, Hangya Szilveszter harcolt ki egy büntetőt, amit Horváth Barnabás magabiztosan helyezett a hálóba, 1-1! Ezt követően fokozatosan átvette az irányítást a Szalai-legénység, a 61. percben pedig már a vezetés is a fehérvári fiatalok birtokába került: egy sarokrúgást követően Tóth Tamás Vid hatalmas erővel eleresztett bombája vágódott vissza a kapufáról a mezőnybe, a játékszert Armin Hodzic Babos elé tálalta, aki 12 méterről nem hibázott, 1-2! Nem sokkal később duplázott a vendégek 17 esztendős játékosa, a csereként beállt Dénes fekvő helyzetből is tovább tudta tenni a labdát, Babos pedig a jobb alsóba lőtt, 1-3!

Az ötmérkőzéses veretlenségi szériát építő piros-kékek tartják a lépést a középmezőnnyel, a Kaposvár gárdáját szerdán fogadó Szalai-legénység 16 begyűjtött egységgel a 9. pozícióból várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában