foci

2021.10.01. 10:32

Bornapi csatára várják az Ercsit

A 7. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. október 2., szombat, 15.00

Bodajk SE (8.) – Kisláng (14.)

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Lajoskomáromban sajnos hasonló volt a forgatókönyv, mint a martonvásári vereségünknél. Hiába birtokoltuk többet a labdát, és hiába alakítottunk ki számtalan lehetőséget, hogyha azokat nem váltottuk gólra. Ez előbb-utóbb megbosszulta magát, és a mérkőzés végén pedig már rohantunk az eredmény után. Ráadásul a hajrában akár több góllal is nyerhetett volna az ellenfél. Abban mindenképpen javulnunk kell, hogy a helyzeteinket kihasználjuk. A Kisláng ellen természetesen győzelmet várok, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy minden sorozat megszakad egyszer. Nem szeretek olyan mérkőzés játszani, amikor az ellenfélnek zsinórban hat veresége van, mert félő, hogy ellenünk támad fel. Az eredménykényszer egyértelműen rajtunk van!

Móri SE (3.) – Ercsi Kinizsi SE (10.)

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – Mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodnunk, és a reális, mérhető célokat megfogalmazni. Tökéletesíteni kell a játékunkat, mivel mi vagyunk azok, akik kezdeményezünk, és csak rajtunk múlik, a mi kezünkben van annak az esélye, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Mi a játék szépségét is előtérbe helyezzük, annak azért örülök hogy egy-egy kisiklás nem egy sorozat kezdete volt, de az fontos, hogy a győzelmeink egy sorozatnak legyenek a kezdete. Minden ellenfelet tisztelünk, és minden mérkőzésre ugyanolyan maximális összpontosítással készülünk. Valószínűleg a Kisláng elleni csapat fog pályára lépni szombaton, Célunk, hogy hazai pályán a szurkolóinknak olyan játékot, teljesítményt nyújtsunk, amellyel meg lesznek elégedve a mérkőzés lefújása után. Vannak sérültjeink: Tar Bálint, Ferencz Bálint, Szőllősi Máté, Gál Tamás, de Kosztolányi Bence és Végvári Ádám már legalább visszatért. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy nálam nem tizenegy kezdőjátékos van, hanem legalább tizenöt-tizenhat.

Tóvill Kápolnásnyék (11.) – Ikarus-Maroshegy (7.)

Höltzl Richárd, a Tóvill Kápolnásnyék vezetőedzője: – Néhány gondolat erejéig kitérnénk az előző két mérkőzésünkre. A Főnix FC ellen az első félidőt átaludtuk, akár több góllal is vezethetett volna ellenfelünk. Azonban a második félidőre rendeztük a sorainkat, formációt váltottunk, ami lényegében be is vált, mert domináltunk. Viszont az egyetlen egy adódó lehetőséget a fehérváriak gólra váltották, éppen ezért jobb csapat a Főnix FC nálunk. A martonvásári vereség az én hibám volt, mert rossz taktikát választottam, és rossz összeállításban küldtem pályára a csapatot. A félidőben próbáltunk változtatni, de akkor már késő volt, és csak futottunk az eredmény után. Elnézést kértem a csapattól, tanulok a hibámból. Hasonló szerkezetben játszottunk, mint a Főnix ellen a második félidőben, csak ez egy másik mérkőzés volt. Az Ikarus-Maroshegy elleni összecsapást próbáltuk elhalasztani, illetve délelőttre áttenni a kezdési időpontot, mert délután program lett volna a sportpályánkon, de az ellenfelünk ebbe nem ment bele. Arra hivatkoztak, hogy nem akarnak matinémérkőzést játszani. Kicsit elkeserítőnek tartom, mert az Ikarus indított egy U19-es csapatot az MLSZ bajnokságában is, és azokat a mérkőzéseket folyamatosan hétköznapra halasztja, és kivétel nélkül az ellenfeleik ebbe belemennek. Úgy gondolom, hogy a fair play szabályai megkívánták volna, hogyha a vendéglátó csapat kéri őket, akkor beleegyeznek a dél­előtti kezdésben. Az szimpatikus számomra, hogy sok fiatalt beépítenek a csapatukba. Ők az egyetlen vereség nélkül álló csapat, úgyhogy itt az ideje, hogy valaki legyőzze őket, és ezek mi leszünk.

Sárosd (13.) – Tordas R-KORD (6.)

Arany Tibor, a Sárosd vezetőedzője: – Pontos okát nem tudom annak, hogy miért állunk úgy a tabellán, ahogy jelenleg. Minden egyes vereségre végződő mérkőzésen meglett volna a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük, de sajnos mindig volt egy olyan nagyobb hibánk, ami megpecsételte a sorsunkat. Valamiért a csapatból hiányzik a megfelelő koncentráció, ami kellene ahhoz, hogy ezeket a meccseket a mi javunkra tudjuk billenteni. Valamilyen szinten számíthatott az is, hogy a Magyar Kupában megvolt az a pluszterhelés, amire figyelni kellett, de azért ne felejtsük el azt, hogy a csapat sokat változott, és még össze kell rakni a társaságot, meg kell találni mindenkinek a megfelelő helyét. Szombati ellenfelünk, a Tordas taktikájára mindig is jellemző volt, hogy eléggé agresszív csapat, próbálnak minden lehetőséget kihasználni. Egyáltalán nem szabad őket soha félvállról venni! A hazai pályában azért bízunk, itthon mindig jobban tudunk szerepelni, mindenképpen saját magunkra kell koncentrálni, hogy a játékunk üljön, a hibáinkat kiküszöböljük. El kell kerülnünk, hogy gólt kapjunk. Amennyiben meg tudjuk szerezni a vezetést, onnantól kezdve a mérkőzés egy olyan mederben lehet, ami győzelemmel zárulhat. Ami a hiányzóinkat illeti, vannak néhányan, de az ifistákkal kiegészítve meglesz a keretünk, és jó csapattal fogunk tudni kiállni.

2021. október 3., vasárnap, 15.00

Mányi TK (4.) – Sárbogárd SE (2.)

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Nem számítottunk arra, hogy ilyen jól fog alakulni a csapat rajtja. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, de abban sokat fejlődtünk, hogy dinamikusabb lett a csapat, megfelelő az edzettségi állapotunk, erővel is jól bírjuk. Az elmúlt mérkőzéseken nem tudtak az ellenfelek simán fölénk kerekedni. A célok változatlanok, stabil csapatot szeretnék építeni. A Sárbogárd együttese hagyományosan jól szerepel, ennek az osztálynak egyik meghatározó gárdája évek óta. Minden körülményt figyelembe véve a hazai pálya azért számunkra előnyt jelent, hasonló mérkőzést várok, mint az előző hetekben. Nüánszok fognak dönteni, mi mindent meg fogunk tenni a három pontért.

Enying (12.) – Lajoskomáromi SE (9.)

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Szombaton kénytelenek voltunk egy erősen tartalékos csapattal elutazni Sárbogárdra, így nem sikerült igazán megnehezítenünk vendéglátóink dolgát. Javítanunk kell, hiszen azt a Lajoskomáromot fogadjuk vasárnap, akik az esélyesebb Bodajkot verték az elmúlt fordulóban. Természetesen bízom a csapatunkban, de azt is tudom, nem lesz könnyű itthon tartani a három pontot. Mindenképpen maximális fegyelem, összpontosítás és teljes erőbedobás kell ahhoz, hogy ne kapjunk gólokat, ugyanakkor a kínálkozó lehetőségeinket muszáj lesz kihasználni, mert azt érzem, abból nem lesz túl sok. Jól ismerjük egymást, tehát érdekes lesz látni, milyen taktikával készülnek a mesterek, illetve hogyan tudják akaratukat érvényesíteni a pályán. Részünkről kulcskérdés lesz, mennyire tudjuk feltüzelni a csapatunkat, hogyan tudják felszívni magukat a srácok, de ha azzal nem lesz gond, szerintem bármire képesek lehetünk.

Főnix FC (1.) – Martonvásár SK (5.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – Az Ercsi elleni mérkőzésünknek, ha 13-8 lett volna a végeredménye, akkor az lett volna reális. Nyertünk volna biztosan, de meg kell hagyni, az Ercsinek is voltak lehetőségei, és bizony voltak olyan pillanatai a mérkőzésnek, amikor el kellett volna mennem a templomba, és a perselybe bedobni némi aprót, nagy helyzeteket hagytak ki a házigazdák. A Martonvásárnak már a Kápolnásnyék elleni mérkőzése is meglepetés volt, simán behúzták. Számunkra minden találkozó fontos, hazai pályán nem nagyon szeretnénk pontokat veszíteni, győzelmet várok ellenük, de nagyon óvatosan kezeljük ellenfelünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában