Emelt fővel búcsúztak

2021.10.11. 21:39

A Mol Fehérvár és a Puskás lányai is kiestek a kupából

Tisztes helytállás, nagy csata. Mindkét Fejér megyei női labdarúgócsapat kupameccsére igazak a jelzők. Azonban a Mol Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC női együttesei sem léptek tovább a Simple Női Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Ferencz Balázs

20211010 Székesfehérvár, MOL Fehérvár Vidi - Astra, női foci. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Mol Fehérvár FC lányainak volt nehezebb dolga, hiszen az NB II. Nyugati csoportjának második helyén álló Mol Fehérvár FC az élvonalbeli Astra Activtek HFC Üllő alakulatával csapott össze. S bizony közel álltak a bravúrhoz Gajdóczi Tibor lányai, megszorongatták az Astrát. Földvári Fanni az 50. percben vezetést szerzett a Vidinek, s az NB I.-es hölgykoszorú csak a 87. percben tudta kicsikarni a 2-1-es győzelmet.

– Próbáltuk eltüntetni az osztálykülönbséget, mindezt pedig csapatmunkával igyekeztünk megoldani. Jól mozogtak a lányok. Fölényben játszott ugyan az ellenfél, de voltak helyzeteink, amiből egyet értékesítettünk is. Az Astra többet birtokolta a labdát, szervezetten kellett védekeznünk. Azonban a végére kicsit elfáradtak a lányok, mégiscsak NB I-es csapat ellen játszottunk – értékelt a fehérváriak vezetőedzője, Gajdóczi Tibor. A tréner nem győzte kiemelni, hogy csapatként alkotott maradandót a Vidi.

– Jól élték meg a lányok ezt a csatát, ezen a meccsen nem mutatkozott meg a két együttes közötti osztálykülönbség – vélekedett az edző, akinek irányításával nem készült külön a csapat a kupameccsre.

– Ugyanúgy végeztük a heti munkát, gyakoroltuk a saját játékunkat. Nem is szoktunk különösképpen senkire készülni a bajnokságban sem. Nem azért, mert akkora világsztárok lennénk, hanem mert van egy kialakult játékunk, amit minden csapat ellen szeretnénk a pályára tenni. Rövidpasszos, tudatos labdabirtokláson alapul a játékunk, nem rúgdossuk előre a labdát. Próbáljuk birtokolni a labdát, forgatni a játékot, megbontani az ellenfél védelmét.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mol Fehérvár FC – Astra 1-2 (0-0)

Mol Aréna Sóstó

Fehérvár: Németh N. – Békefi (Földesi, 83.), Gergics, Szehofner (Forró, 64.), Rajzinger D. (Rajzinger F., 83.), Pécsi, Szabó, Jánosi, Földvári (Kántor, 60.), Romanoczki, Horváth M.

Gól: Földvári (50.) illetve Kós (61.), Gelb (87.)

A Vidi lányainak most már csak a bajnokság maradt. Nem köti kőbe vésett célkitűzés a piros-kékeket, de Gajdóczi Tibor nem rejtette véka alá, hogy bajnoki címet szeretne nyerni a lányokkal a másodosztályban. Ugyanakkor a Puskás Akadémia FC NB I.-es újonc csapata a bennmaradásért küzd. Épp egy alsóházi riválissal kerültek össze a felcsútiak a Simple Női Kupában is. Krascsenics Petra és Kovács Eszter góljaival kétszer is vezetett a Puskás a Soroksár otthonában, de a hazaiak a legvégén büntetőből egalizáltak (2-2). Hogy aztán éppen szétlövéssel, tizenegyespárbajban múlják felül a Puskást, s jussanak a legjobb nyolc közé.

Soroksár – Puskás Akadémia FC 7-6 (1-1, 2-2) büntetőkkel: 5-4

Budapest, Szamosi M. Sporttelep, vezette: Urbán E.

PAFC: Dobó-Nagy – Palakovics, Gomes (Szabó E., 82.), Szemán-Tóth, Krascsenics, Tamók, Tatiely (Németh V., 61.), Kovács E., Novák, Shurina, Kiss P. Vezetőedző: Halászi Kinga

Gólszerzők: Nagy V. (40.), Váradi (89. – büntetőből) illetve Krascsevics (17.), Kovács E. (53.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában