NB III-as labdarúgó-bajnokság

2021.09.26. 22:08

Pápai főhajtás Fehérváron

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában feszült hangulatú mérkőzésen tartotta otthon a bajnoki pontokat a MOL Fehérvár második csapata vasárnap.

Krebsz András

Ivan Petrjak mellett Hodzic és Csoboth is pályára lépett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II–Pápai Perutz FC 1-0 (0-0)

MOL Aréna Sóstó, 150 néző, vezette: Hartung Vilmos.

Fehérvár II: Dala – Kojnok, Papp M., Dinnyés, Berekali (Horváth B., 57.) – Kovács B. (Fodor, 57.) – Petrjak (Dénes Cs., a szünetben), Nyári (Dékei, 88.), Csoboth – Tóth T. (Rónaszéki, 71.), Hodzic. Vezetőedző: Szalai Tamás.

Pápa: Dénes Zs. – Köles (Molnár M., 22.), Nagy T., Zsirai, Füredi – Skriba, Szilágyi (Rátonyi, 80.), Bence (Iványi, 67.), Kalász, Sandal (Jurik, 80.) – Oláh. Vezetőedző: ­Weitner Ádám.

Gól: Dénes Cs. (66.).

Az első komolyabb helyzetre negyedórát kellett várni, Sandal cselezett veszélyesen, majd az ötös sarkáról középre gurított, a labda szögletre pattant.

Ezt követően is a vendégek támadtak többet, Skriba ígéretes lövését azonban blokkolni tudták a piros mezes védők. Az Ivan Petrjakkal, Armin Hodziccsal és Csoboth Kevinnel kiálló fehérvári fiatalok első említésre méltó akcióját a jobboldalon felfutó Kojnok beadását követően jegyezhettük fel, a Csoboth elé kerülő labda az oldalhálóban kötött ki. A 33. percben a félidő legnagyobb lehetőségét láthattuk: Sandal verekedte ki magának a helyzetet, a gyámoltalan hazai védelem asszisztálása mellett nagy erővel lőtt, azonban a lapos kísérlet a kapufát trafálta telibe.

Ivan Petrjak mellett Hodzic és Csoboth is pályára lépett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A térfélcserét követően sokáig a mezőnyjáték dominált, egy óra elteltével viszont a kapujához szegezték a vendégeket a piros-kékek. Aztán megtört a jég: Csoboth jobb külsővel lőtt a kapu elé, a labda a pápai védők legnagyobb meglepetésére a hosszú oldalon érkező Dénes Csanád elé került, a 16 esztendős játékos pedig élt is a lehetőséggel, és bekotorta a játékszert a hálóba, 1-0! A 76. percben megduplázhatta volna előnyét a piros mezes alakulat, de Csoboth csúsztatása nem talált kaput.

Az utolsó tíz percre három új játékost is pályára küldött Weiner Ádám, ám Rátonyi fölé szálló távoli lövésén és Skriba szemfüles szabadrúgásán (amivel nem sikerült túljárnia Dala eszén) kívül komoly egyenlítési lehetőség nem adódott a fehér mezes gárda előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában