kézilabda

2021.09.20. 16:23

Megvan az első: szoros csatát nyert a Gárdony-Pázmánd

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokság második fordulójában szerezte meg első pontjait a Gárdony-Pázmánd NKK a 2021-22-es idényben. A Szombathelyi KKA U19 fiataljai sokáig tartották magukat.

Ferencz Balázs

20210919 Gárdony, Gárdony-Pázmánd - Szombathely, női kézi U19. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gárdony-Pázmánd NKK–Szombathelyi KKA U19 29-23 (13-11)

Gárdony, 100 néző. V.: Dáné, Ignéczi

Gárdony: Vajk – Győrffy 1, Czuczu 3, Becséri 4, Nagy A. 1, Hamuth 4, Ágoston 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Pados 8/3, Szűcs N. 3, Dublinszki 2, Sárvári 2, Ágoston 1, Vernes, Bocsi, Rezneki, Szilágyi. Edző: Virincsik Anasztázia

SZKKA: Farkas H. – Wutschi 1, Szabó N., Pődör B. 7, Horváth A. 5, Lakatos, Zsákovics 6, Gabnai 2, Pham Lien 2, Tóth B., Temesvári, Lőrincz (kapus). V.edző: Pődör Zoltán

Kiállítások: 6 ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 2/2

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei másodosztályú pontvadászat első körében a győri fiatalokat legyőző Szombathelyi KKA U19 ellen szinte kötelező volt itthon tartania a pontokat a Gárdonynak, hiszen a bajnoki lebonyolítási rendszer rendkívül kiélezett versengést ígér. Azonban a fürge vasiak ellen minden együttes meg fog küzdeni a tízcsapatos Nyugati csoportban, a tóparti hölgyeknek sem volt egyszerű dolguk. Az SZKKA kezdett jobban, köszönhetően főként a gárdonyiak gyenge védekezésének. Azonban Pados Mónika jól szállt be a padról, védekezésben és támadásban is tartást adott a csapatnak, ráadásul a Vajk Esztert váltó Németh Zsófia kapusteljesítménye is figyelemre méltó volt. Szoros küzdelem folyt a pályán, nem tudott ellépni Virincsik Anasztázia alakulata, a nyugatiak tapadtak, félidőben két góllal vezetett a Gárdony.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Játékban fordulás után is ki-ki harc folyt a pályán, azonban Becsériék folyamatosan növelték előnyüket. Volt, hogy négy góllal léptek el a hazaiak, azonban a szombathelyiek kétszer is visszazárkóztak két találatra. Az 57. percig harcoltak a vendégek, a végén azonban – főként Hamuth Lili góljaival – bebiztosította győzelmét a Gárdony-Pázmánd NKK.

– Minden meccs ilyen küzdelmes lesz ebben a bajnokságban, mert őrült nagy a tét – értékelt a velencei-taviak trénere, Virincsik Anasztázia. – Az nyer, aki végig tud koncentrálni hatvan percen át. Kevesebb idén a mérkőzésszám, ugyanakkor az átszervezés miatt szélesebb a veszélyzóna. Nagy nyomás alatt játszanak a csapatok. Csapategységben megint előre léptünk egyet, aki nem lőtt gólt, az is hozzá tudott tenni valamit a játékhoz.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első pontok megszerzése után feszes hetet tudhat le a Gárdony-Pázmánd NKK. Szerdán 18 órától az NB II-es Ajka vendégeként kell helyt állnia a Magyar Kupában, majd szombaton 18 órakor Tökölön, a SZISE vendégeként vívja a harmadik bajnoki csatáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában