foci

2021.09.03. 12:40

Korai rangadó lesz Fehérváron

A 3. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátócsapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra. Vasárnap Ercsiben és Fehérváron már rangadókat játszanak a csapatok, de Kislángon is pikáns összecsapásra kerül sor.

Káldor András

Az előző szezonban a Tóvill-Kápolnásnyék (fehér) mindkét meccsét megnyerte a Mány ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

2021. szeptember 4., szombat 16.30

Bodajk SE (5.) – Ikarus-Maroshegy (7.)

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Elég szerencsétlen mérkőzést játszottunk Martonvásáron, mert sok helyzetet sikerült kialakítanunk, ám ez jellemzően az a meccs volt, hogyha egy napig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. A Martonnak csak gratulálni tudok, mert tényleg egy masszív és jó csapattól kaptunk ki, bár nem érdemeltünk vereséget. Sok helyen változott szombati vendégünk, az Ikarus játékoskerete, edzőt is váltottak, nem igazán ismerjük őket. Elsősorban viszont saját magunkkal, a saját játékunkkal szeretnék foglalkozni, és hazai pályán visszatérni a győzelem útjára. Mindenképpen a három pont megszerzésében gondolkodunk, szerencsére nem lesz hiányzónk és teljes kerettel tudunk készülni a találkozóra.

2021. szeptember 5., vasárnap 16.30

Mányi TK (6.) – Tóvill-Kápolnásnyék (8.)

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Bár a hétvégén nem léptünk pályára, ettől függetlenül egész héten dolgoztunk, négy edzést vezényelt Pál Zoltán vezetőedző, megfelelő létszámmal. Elég sűrű a programunk szerda–szombat ritmusban játszunk, két hét alatt négy mérkőzést kell magunk mögött hagyni. Ez biztos, hogy igénybe veszi a csapatot, de szerencsére már bő kerettel rendelkezünk, minden poszton két játékossal, így a szakvezetőnek megvan a lehetősége a rotációra. Kápolnásnyéken én nagyon tisztelem Höltzl Richárd munkáját, hiszen ők is inkább hozzánk hasonlóan most már a fiatalokra építenek, így két hasonszőrű csapat fog találkozni. Lépéselőnyben vannak velünk szemben, ők korábban kezdték mindezt. Ebben a bajnokságban nagyon kiegyenlített a mezőny, az fog dönteni, ki hogyan fogja hozni a hazai mérkőzéseit. Megpróbáljuk éppen ezért itthon tartani a három pontot. Jól ismerjük egymást, talán előnyt jelenthet, hogy itthon játszunk ebben az esetben. Szerencsére elkerültek egyelőre bennünket a betegségek, nincs maródi a csapatban, egy-egy kisebb sérülés akad, egészséges önbizalommal várjuk az összecsapást.

Az előző szezonban a Tóvill-Kápolnásnyék (fehér) mindkét meccsét megnyerte a Mány ellen
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Enying (9.) – Martonvásár SK (10.)

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Vasárnap értékes pontokat hagytunk Kápolnásnyéken, pedig a csapat formájára mindeddig nem lehetett panasz. A bennünket negatívan sújtó, erősen véleményezhető játékvezetői ítéletekről, tévedésekről most nem szeretnék nyilatkozni, de sajnos hosszan lehetne ezeket is taglalni. Csak remélni tudjuk, hogy a hétvégi hazain nem lesz részünk hasonlókban és tudunk a saját játékunkra összpontosítani. Legutóbb, itthon a Sárosd ellen bizonyítottak a fiúk, és nagyon jó játékkal sikerült nyernünk. Most Martonvásár csapatát fogadjuk, akik az elmúlt fordulóban Bodajkot nagy csatában múlták felül. Jelenlegi helyezésük alapján nagy hiba lenne alábecsülni őket, ezért teljes gőzzel készülünk a mérkőzésre. Mindössze egy játékosunk tölt kényszerpihenőt eltiltás miatt, viszont a keret többi tagja Molnár Ferenc vezetőedző rendelkezésére áll. Ha hozzuk a már-már megszokott, jó hazai formát, nem lesz gond vasárnap. Valószínűleg a hazai szurkolókon sem fog múlni a dolog, hiszen teljes vállszélességgel állnak csapatunk mögött.

Móri SE (2.) – Tordas FÉSZ ZRT. (3.)

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – A vasárnapi kupamérkőzésen a Komárom ellen teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk az első fél­időben, sőt az első félórában érzésem szerint irányítottuk is a játékot, és ennek köszönhetően szereztük meg a vezetést. Tetszett, amit láttam a csapattól, de sajnos a teljesítmény egy dolog, az eredmény pedig egy másik. Annak ellenére, hogy jól játszottunk a félidőben már hátrányba kerültünk, lélektanilag a lehető legrosszabbkor. A martonvásári mérkőzéstől kezdve már ezzel a találkozóval foglalkoztunk. Kimondottan a Komárom ellen készülünk, mint egy profi csapat. Bizakodásra adhat okot a játékunk, elindultunk egy úton, ez egy folyamatnak a része volt. Az lenne a furcsa, ha már egyből azon a szinten lennénk, hogy ki tudunk ejteni egy ilyen csapatot. A tudatos munka négygólos vereséget tudott kettőre minimalizálni. A helyén kezeljük a sikert, ugyanakkor sokat kivett belőlünk a vasárnapi meccs, és a Fejér Megyei Kupa-mérkőzés, és rengeteg a hiányzónk. Láttam a Tordast az Iváncsa elleni kupamérkőzésen, a 0-9 nem tükrözi a Tordas valódi játékerejét, és 20 percig ők is partiban voltak az Iváncsával. Mi a saját játékunkkal foglalkozunk, és ugyanazt a teljesítményt akarjuk nyújtani, mint amit az első edzőmeccsen elkezdtünk. Mivel sok a sérültünk, néhány játékos nem a saját posztján fog szerepelni vasárnap, és többen megkapják a lehetőséget a bizonyításra a fiatalok közül is.

Ercsi Kinizsi SE (12.) – Sárbogárd SE (1.)

Flórián Gábor, az Ercsi Kinizsi SE elnöke: – Lieber Károly elment Iváncsára, jelenleg megbízott edzőként Zsigmond László és Lósits Sándor irányítják a csapatot. Három mérkőzése bíztuk meg őket, aztán majd utána eldöntjük, hogy mi legyen a folytatásban. Igazság szerint az Ikarus elleni mérkőzést és a kupában a Sárosd elleni találkozót is megnyerhettük volna, de nem megy a góllövés. A Magyar Kupában három százszázalékos helyzetet hagytunk ki, lezárhattuk volna a meccset. Úgy tűnik, hogy akaraterőben nagyon kevés csapat tud bennünket felülmúlni, csupán be kell rúgni a helyzeteket. Hasonló volt a Sárosd ellen, mint a Fejér Megyei Kupa döntőjében tavasszal, egymás után dolgoztuk és hagytuk ki a lehetőségeinket, ők pedig megnyerték a találkozót. Mumusunkká váltak, hasonlóképpen, mint évekkel ezelőtt a Martonvásár, akik ellen hosszú időn keresztül nem tudtunk nyerni. Nem lesz könnyű a Sárbogárd ellen, mert lendületben vannak, független ettől azonban győzelmet várok. Mindenféleképpen kell a három pont, már csak azért is fontos, hogy ne szakadjunk le túlságosan az élmezőnytől. Jerzsabek Botond sérült, húzódása van, rajta kívül még Kun Bálint is sérült, úgyhogy csatár poszton lehetnek gondjaink.

Kisláng (14.) – Lajoskomáromi SE (13.)

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Nem úgy alakulnak egyelőre a dolgaink, ahogy szerettük volna. A Tordas elleni mérkőzést nagyon sajnálom, mert ott olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Mezőnyben jobban futballoztunk, mint a Tordas, és az egyenlítésünk után ráadásul még nekünk volt két nagy lehetőségünk, melyeket sajnos nem sikerült értékesíteni. Utána már ők tudtak újítani. Legutóbb a Sárbogárd fölénk nőtt, véleményem szerint az első ötben fog végezni, igen erős és masszív csapat. Nem a megszokott időpontban volt a mérkőzés, hanem dél­előtt 10 órakor, mert a csapatból többen délután esküvőre voltak hivatalosak, és mi kértük az időpont-módosítást. Utólag azt mondom, hogy ez láthatóan nem tett jót, mert eleve foghíjasak voltunk, többen nem lehettek ott velünk különböző okok miatt. A szünet után pedig sajnos átgázolt rajtunk a Sárbogárd. A Lajoskomárom ellen feltétlenül szeretnénk javítani, főként a tavaszi 0-4-es fiaskó nem tett jót a lelkünknek. Mondtam a csapatnak, hogy jó lenne, ha most már mindenki számára elkezdődne a bajnokság, és ezzel a mérkőzéssel el kell kezdenünk a pontok gyűjtését. A védelmünket kell megerősíteni, a védekezésünket keressük egyelőre, mivel nagyon sok gólt kaptunk. Ráadásul amennyire sok gólt kapunk hátul, annyira nem jönnek elöl, és hadilábon állunk a helyzetek kihasználásával. Balogh Zoltánra hosszabb ideig nem számíthatok bokaszalag-szakadás miatt, és Dudar Krisztián játéka is kérdéses egy kisebb házi baleset miatt.

Főnix FC (4.) – Sárosd (11.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – Vasárnap már helyenként azt játszottuk, amit elképzeltem a megerősített Lajoskomárommal szemben. Vasárnapi ellenfelünk a Sárosd is átalakuláson ment keresztül a nyár folyamán, nem hiszem, hogy fokmérő lenne részünkről ez a mérkőzés. Bár kétségtelen, hogy rangadó, hiszen a bajnokkal játszunk, de ez is olyan találkozó, mint a többi, amiért három pontot adnak. Az egészen biztos, hogy egy küzdelmes kilencven perc előtt állunk, egyértelműen kiélezett csatára számítok. Mindenki egészséges a keretben, csak apróbb sérüléseink vannak, így a szerdai Fejér Megyei Kupában inkább a fiataloknak adtam lehetőséget. Továbbra is hangsúlyozom, ahhoz, hogy nekünk keresnivalónk legyen a végelszámolásnál, a hazai mérkőzéseket feltétlenül meg kell nyernünk, ez lehet az alapja mindennek, amit elterveztünk a szezon elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában