Triatlon

2021.08.22. 12:13

Remek eredménnyel zártak a Dévay fivérek a világbajnokságon

feol.hu

Dévay László az edző és apa, valamint fiai: az elit világbajnokságra készülő Márk (balra) és Zsombor

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

Az Edmontonban megrendezett világbajnoki döntő (WTC Grand Final) versenyén Dévay Márk az úszáson egy 3 fős szökésben volt, melyben a Tokiói Olimpiai 4.helyezettje és a 2019-20-as világbajnok voltak. Ez a szökés kitartott a 40 km-es kerékpár végéig, bár a kezdeti 30 mp-es előnyük a végére 10mp-re csökkent a 18 fős üldözőbollyal szemben. Végül a 16.helyen ért célba, amivel a 2021-es világbajnoki szezon összetett ranglistáján (melybe top 3 eredményt vesznek figyelembe). Márknak csak két versenye volt, de így is a 29.helyen zárt.

Dévay Zsombor triatlonos pályafutásának első U23-as Vb-jén szintén remekül teljesített. Az 1500m-es úszásból a 14.helyen jött ki a vízből majd egy 5 fős kerékpáros bolyban kezdte meg a 11 fős élmezőny üldözését, sajnos az élen haladók növelték előnyüket, így ők öten egyszerre kezdték meg a 10 km-es futást. Zsombor remek futással a 13.helyen zárta a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában