foci

2021.08.23. 15:17

Megmutatták, hogy képesek küzdeni is a Mol Fehérvár FC játékosai

Hétvégén a Mol Fehérvár a Kisvárda ellen szerezte meg szezonbeli első győzelmét a labdarúgó NB I-ben.

Beke Zsombor

A szombati, Kisvárda elleni bajnoki mérkőzés két főszereplője, Budu Zivzivadze és Dárdai Palkó

Fotó: Mol Fehérvár FC

A Mol Fehérvár szezonkezdésére mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy sikeres lett volna. A gárda hamar búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől, majd a bajnokságot is két döntetlennel kezdte, ráadásul úgy, hogy mindegyik alkalommal vezetett a Vidi. Az elmúlt hetekben Szabics Imre többször is elmondta, hogy az együttesből hiányzik a minden áron győzni akarás. Úgy tűnik, a vezetőedző szavai megtették a hatásukat, ugyanis szombaton a Kisvárda elleni bajnokin Stopira kiállítása után, majd egy félidőt emberhátrányban játszó Fehérvár bár most sem brillírozott, de a játékosok nagyot küzdve begyűjtötték a három pontot.

A szombati, Kisvárda elleni bajnoki mérkőzés két főszereplője, Budu Zivzivadze és Dárdai Palkó
Fotó: Mol Fehérvár FC

A sikerben nagy szerepet játszott Dárdai Palkó és Budu Zivzivadze is, előbbi gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is grúz csapattársának.

– Nagyot küzdöttünk – nyilatkozta Dárdai a molfehervarfc.hu-nak. – Pont a mérkőzés előtt gondolkoztam azon, milyen jó lenne a szurkolóink előtt hazai pályán betalálni és velük együtt ünnepelni. Szerencsére sikerült, Ivántól egy nagyon jó passzt kaptam. Okosan játszottunk végig, jól zártuk a területet, kompaktan védekeztünk.

– Fontos volt számunkra ez a győzelem a Kisvárda ellen, hiszen az első két bajnoki meccsünkön 4 pontot veszítettünk. Megmutattuk szurkolóinknak, hogy képesek vagyunk az utolsó pillanatig küzdeni a győzelemért és drukkereinkkel közösen itthon tartottuk a 3 pontot. Boldog vagyok, hogy góllal segíthettem a csapatot. Ezen az úton kell haladnunk tovább és ugyanígy kell küzdenünk minden mérkőzésen – mondta a klub honlapjának az első gólt szerző Zivzivadze.

Folytatás szombaton ismét hazai környezetben, a Mol Fehérvár az MTK Budapestet látja majd vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában