megyefoci

2021.08.27. 12:30

Csonka forduló vár a csapatokra

A 2. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Az idény elején már megszokott, hogy több kérdést is feltettünk azoknak a szakembereknek is, akiknek a csapataik az előző játéknapon idegenben léptek pályára.

– Hogyan sikerült a felkészülés?

– Milyen változások voltak a keretben?

– Milyen tervekkel vágnak neki a bajnokságnak?

– Mit vár a hétvégi meccstől?

2021. augusztus 28., szombat 17.00

Sárbogárd SE (4.)–Kisláng (12.)

Pajor László, a Sárbogárd SE szakmai igazgatója: Megfelelő számú edzőmérkőzést játszottunk a felkészülés alatt, tervezetten különböző erősségű csapatokkal szemben. Látszik, hogy mi az erősségünk, és mi a gyengénk, miként tudunk különböző minőségű csapatok ellen játszani. A kellő számú edzést elvégeztük, és ami öröm volt számomra, hogy megfelelő látogatottságuk volt a foglalkozásoknak. Az igazolásokat úgy irányítottuk, hogy lehetőség szerint fiatal játékosok jöjjenek. Érzékenyen érintett bennünket 3-4 játékos távozása, de szerintem hasonló kaliberű játékosokkal tudjuk pótolni őket. Nyári Bence Gárdonyból, Finta Dániel a Főnix FC-ből, Slett Kristóf a DPASE-ből, Vajda Roberto a DUFK SE-ből érkezett, valamint Abáról Pákozdi Tamás jött. Akárcsak tavaly, idén is az első ötben szeretnénk végezni. A Lajoskomárom elleni találkozó látványos volt, a semleges néző számára is szépen felépített támadásokat vezettünk, bár nehezítette a dolgunkat, hogy a házigazda két olyan gólt rúgott, melyeket akár Puskás-díjra is fel lehet terjeszteni. Ennek ellenére sikerült az akaratunkat rájuk erőltetni, és megérdemelten nyertünk. A Kisláng ellen legalább ennyire nehéz lesz, évek óta nem sikerült őket legyőzni, mondhatni, mumusnak számítanak. Egységes csapat, sok helyi játékossal, akik egymásért küzdenek. Nem lesz egyszerű ellenük, itt jobban dominál majd a fizikális erő, remélem, hogy ebben is fel tudjuk venni a versenyt. Hazai pályán csak a győzelem lehet elfogadható.

Martonvásár SK (14.)–Bodajk SE (2.)

Horváth László, a Martonvásár vezetőedzője: Nem sikerült a legjobban a felkészülés, lehet, hogy a szemléletem miatt érzem ezt. Nekem teljesen más a felfogásom, ugyanis amikor felkészülési időszak van, akkor az én olvasatomban a játékosok ne menjenek szabadságra nyaralni, hanem a futballra koncentráljanak. Amikor idekerültem, már a játékosoknak le volt szervezve a nyaralásuk, így ebbe nem tudtam beleszólni, és így akadt olyan, aki eltűnt másfél hétre. Van néhány érkezőnk, Százhalombattáról jött Herczeg Simon, Horváth Benett, valamint Diósdról igazoltuk Tóth Rolandot, Érdről pedig a Kovács ikreket, Áront és Andrást, és Kovács Andort Besnyőről. Vannak olyan sérültek, akik pedig hosszabb távra estek ki: Beraki András, Süle Barnabás és Vörös Milán. Minél jobb pozícióban szeretnénk végezni. Ettől függetlenül azt mondom, hogy ezt az első fél évet éljük valahogy túl, és utána tudunk pontosabban tervezni. Én győztes típus vagyok, minden mérkőzést meg szeretnék nyerni, és ezt várom el a csapattól is. A móri bemutatkozásunk katasztrofális volt, megmutatkoztak, hogy hol vannak a gyenge pontjaink. Mindezt leszámítva győzelmet várok hazai pályán mindenképpen a Bodajk ellen.

2021. augusztus 29., vasárnap 17.00

Tóvill Kápolnásnyék (13.)–Enying (5.)

Höltzl Richárd, a Tóvill Kápolnásnyék vezetőedzője: A felkészülés szempontjából szkeptikus vagyok, mert öt edzőmérkőzést terveztünk, de két ellenfelünk lemondta az utolsó pillanatban a találkozót, így meccs nélkül maradtunk. Az edzéseken odatették magukat a fiúk, és abban bíztunk, hogy egy jó rajttal majd ott leszünk az elején. A Bodajk múlt héten azonban kifogott rajtunk. Az elmúlt egy évben négyszer találkoztunk velük, egy döntetlent értünk el velük, a többit ők nyerték, igazi mumusnak számítanak. Silhány Ferenc visszament Velencére, illetve Ódor Dániel visszaigazolt Pátkára. Három játékost igazoltunk, Krajnc Balázst, akinek NB I.-es rutinja van, Horváth Barnabás Herceghalomról érkezett, míg Zsigmond Bence Gárdonyból jött. A középmezőnybe kerülést tűztük ki célul, de a legfőbb feladatunk, hogy az utánpótlás-játékosokat minél előbb beépítsük a felnőttcsapatba. Az Enying múlt heti eredményének hallatán mindenki felkapta a fejét, ettől függetlenül ismerjük őket, és nagyon bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Azért fogunk hajtani, hogy a múlt heti vereséget kijavítsuk. Sajnos hárman is kidőltek a csapat tengelyéből, a frissen igazolt Krajncnak cisztát találtak a térdében, ő határozatlan ideig nem játszhat, Czottner Ádámnak térdműtétre van szüksége, valamint Bakonyi Ádám egy balesetben eltörte kezét-lábát. Rajtuk kívül Varga József eltiltása miatt nem lehet ott a mérkőzésen.

Főnix FC (9.)–Lajoskomáromi SE (8.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: Elvégeztük azt a munkát, amit terveztünk, csak erősebb csapatokkal játszottunk, és a sérülések is elkerültek bennünket. Nagyon jó volt az edzések látogatottsága, aminek örülök. Erre az idényre megváltoztak a célkitűzések, mert a vezetés egyértelműen a bajnoki cím elnyerését tűzte ki célul. Ez alá rendeltünk mindent. A Mányi vereség ellenére úgy gondoljuk, hogy a végelszámolásnál ott lehetünk. Az igazolások tekintetében az utolsó napokat is ki fogjuk használni, még tervben van játékosok szerződtetése. Távozónk Somogyi Szabolcs és Meszlényi Balázs. Az érkezők egytől egyig azért jöttek, hogy elérjük a céljainkat. Szalai Pál Sárosdról, Szabó Tamás Mányról, Pataki Dániel Mórról, Pápai Kristóf Balatonfüredről jött. Sajnáljuk, hogy Büki Baltazár nem tudja vállalni a játékot a futsal miatt, de bízunk abban, hogy megállapodunk majd. Az igazolása nálunk van, az ő maradása nagyon sokat jelentene. Amennyiben el akarjuk érni a céljainkat, akkor a Lajoskomárom ellen nyernünk kell, mert azokat a pontokat, amelyeket elhullajtani terveztünk, Mányon elvesztettük. Tudjuk, hogy körülbelül hány pontot kell szereznünk ahhoz, hogy ott legyünk a végelszámolásnál, és ebbe a hazai vereségek nem férnek bele.

A Sárosd (10.)–Mányi TK (6.)-összecsapásra 2021. szeptember 8-án kerül sor, mivel a Sárosd a magyar kupában szerepel az Ercsi Kinizsi vendégeként, amely a Tordas FÉSZ Zrt. csapatát fogadta volna – amely szintén a sorozatban meccsel szombaton, az Iváncsával. Hasonló a helyzet a Móri SE csapatával, ők a Komárom VSE gárdájával találkoznak majd a kupasorozatban, így ellenfelük, az Ikarus-Maroshegy is egy később kijelölt időpontban pótolja velük a mérkőzésüket.

 

Fél idényt idegenben játszanak

A Tordas FÉSZ Zrt. megyei I. osztályú csapata a pályáján folyó öltözőfelújítási munkálatok miatt az őszi idény összes mérkőzését idegenben játssza, míg a megyei III. osztályban szereplő csapatuk Gyúrón fogadja ellenfeleit. A munkálatok 2020 decemberében indultak, és a tervek szerint a tavaszi bajnoki rajtra legalább olyan állapotba hozzák, hogy már itt léphessenek pályára. A 450 négyzetméteres beruházás 190 millió forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában