foci

2021.08.05. 16:00

Berndt Andrással az élen a móri aranyért

A 29 esztendős Berndt András, UEFA A licences edző dirigálja az új idényben a Móri SE együttesét. A fiatal szakember egyértelmű célja, hogy csapatát az NB III-ba juttassa.

Káldor András

Berndt András bízik új csapata végső sikerében

Fotó: pfla.hu

Akár még beállhatna játszani is, hiszen korábban megismerhettük őt a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő gárdájában, ahol 16 találattal volt a legeredményesebb játékosa csapatának a 2017/18-as szezonban, a megyei I. osztályban. Már korábban is jobban vonzotta az edzősködés, és fokozatosan az utánpótlástól haladt a felnőtt-csapat irányításáig. Dolgozott a Puskás Akadémián, majd az utóbbi két idényben az AFC Csákvár másodedzője volt Visinka Ede mellett.

– Nagy kihívásként tekintek a megbízatásra, mert először irányíthatok felnőttcsapatot vezetőedzőként. Ugyanakkor kellő önbizalommal vágok bele a feladatba, mivel magasabb osztályban három évet már dolgoztam a felnőtt-futballban az NB III-ban, ebből kettőt az NB II-ben. A Móri SE vezetőedzőt keresett, nekem pedig lejárt a szerződésem Csákváron, így szerencsés, és kölcsönös lett az egymásra találás, mivel olyan vezetőedzőt szeretett volna a klub, aki a profi közegből érkezik, és kellő NB-s tapasztalattal rendelkezik – tudtuk meg.

Az sem mellékes, hogy Berndt András egyértelműen NB III-as csapatként kezeli a gárdát, hiszen ahogy elmondta, Móron korántsem a megyei labdarúgásban jellemző körülmények uralkodnak, ez érvényes a szakmai munkára, valamint a meglévő és épülő infrastruktúrára egyaránt. Emellett Csákváron maradt az utánpótlás szakágvezetőjeként, és ezért a lehetőségért hálás Nagy Sándornak, a Csákvár tulajdonosának, aki segítette őt ebben.

Berndt András bízik új csapata végső sikerében
Fotó: pfla.hu

– A bajnokság meghatározó csapata a Mór, és csak egy lépést kell megtennünk előre ahhoz, hogy elérjük a hőn áhított NB III-t. Egyértelmű célkitűzés, hogy a korábbi évek ezüst- és bronzérmei után idén nyerjük meg a bajnokságot. Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek, nagyon hiszek a feljutásban, amiért július 6. óta dolgozunk. Bízom abban, hogy tudok segíteni, hiszen ismerem a bajnokságot, hiányposztokra tudtunk erősíteni, a körülmények pedig ideálisak. Annyit mondhatok, hogy irány a bajnoki cím, de ettől függetlenül azért szerénynek kell maradnunk.

A hétvégén már éles meccsen, a Magyar Kupában mutatkozhat be, kíváncsiak voltunk mit vár a szintén megyei bajnokságban vitézkedő Csesztreg ellen?

– Edzőmérkőzéseken találkoztunk már Pest, Somogy és Veszprém megyei ellenfelekkel, most egy Zala megyei csapat következik a kupában. Továbbjutásra számítok, bár mi a bajnokságra készülünk, de a felkészülésünk szerves részét képezi ez a mérkőzés. Az új szezonban egy kezdeményező és főszerepet vállaló móri csapatot láthatnak majd a kilátogató nézők, amely megtartja a labdát és nem eladja. Olyan csapatot, mely többet támad, mint védekezik és az ellenfél térfelén tartja a labdát. Felvállalja, hogy leszűkült területen kell játszania és nagy területeket kell levédekeznie – tette hozzá a fiatal szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában