Már pattog a labda a megyében

2021.08.21. 07:00

2019 után ismét tizennégy csapattal indulnak a küzdelmek a megyei I. osztályban

Az 1. for­dulóra készülődnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnok­ságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esély­latolgatásra.

Káldor András

Szekeres Marcell (sárga, Sárosd) és Tar Bálint (Mór) ismét harcban lehetnek az aranyéremért

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Több mint két hónap megérdemelt pihenő után, megújult erővel, átalakult keretekkel indulnak neki a megyei I. osztály csapatai az előttük álló három hónapos őszi szezonnak. Idény elején már megszokott, hogy több kérdést is felteszünk a szakembereknek.

– Hogyan sikerült a felkészülés?

– Milyen változások voltak a keretben?

– Milyen tervekkel vágnak neki a bajnokságnak?

– Mit vár a hétvégi mér­kőzés­től?

2021. augusztus 21., szombat, 14.00

Lajoskomáromi SE–Sárbogárd SE

Szili Balázs, a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – Évek óta nagy problémát jelentett nálunk az edzéslátogatottság kérdése. A vezetőséggel szorosan együttműködve próbált az egyesület erre a hiányosságra megoldást találni a nyáron. Így a felkészülés végére talán elmondhatom, hogy a különböző intézkedéseknek és a játékosok hozzáállásbeli javulásának köszönhetően stabil létszámmal tudtuk elvégezni az edzéseket, ezért nagy előrelépést tettünk az erőnléti állapotunk stabilizálásában és a taktikai felkészültségünkben is. Mindenféleképpen jár az elismerésem a játékosaimnak, hiszen szinte egytől egyig dolgoznak (néhányan kemény fizikai munkát), és mégis próbálták az edzéseken a maximumot kihozni magukból 8-12 óra munka után is. Nagy pozitívum volt még, hogy a Lajoskomárom II. csapatával együttműködve tudtuk egymás munkáját segíteni. Az edzőmérkőzéseken és a kupa­meccseken igyekeztünk a begyakoroltakat alkalmazni, amelyek kisebb-nagyobb sikerrel ültek is. Kialakítottuk a csapathoz illő taktikát is, de van még mit finomítani a játékunkon. Várjuk már a bajnokság kezdetét, pozitív reményeink vannak. Az Ikarus-Maroshegy csapatától érkezett Andróczi Krisztofer, Dopuda Igor, Vadászi Bence, a Sárbogárdtól Barabás József, Kálózról Simon György, míg Fodor Márton távozott. El voltunk keseredve az előző szezon végén, hiszen nem úgy végzett a csapat, ahogy szerettük volna. Azonban így, hogy tudtunk erősíteni és egyben maradt az előző évi keret, célkitűzésünk ebben az évben az, hogy a középmezőnyhöz szeretnénk csatlakozni, elhagyva az alsóházat. Igyekezni fogunk Lajoskomárom nevéhez méltóbb helyen végezni. Egyéb célkitűzésünk ebben a szezonban az lesz, hogy a helyi kötődésű fiatal játékosokat fokozatosan beépítésük a csapatunkba. A tavalyi szezon 4. helyezett Sárbogárd érkezik hozzánk, ismerik egymást a játékosok, csapatok, így sok újdonságra nem számítok. Az elmúlt években mindig jó mérkőzéseket játszottunk egymással, de általában mindig jobbnak bizonyultak nálunk. Ezzel a megerősített kerettel azonban igyekszünk ezen a tendencián változtatni. Fontos lenne a három pont begyűjtése, szeretnénk megadni az alaphangot a kezdésnek egy nem titkolt győzelemmel. Lajoskomáromban ezen a hétvégén rendezik meg a Lajosi Pincefesztivál-Falunap eseményt, ezért bízunk benne, hogy szépszámú közönség fogja majd biztatással hozzásegíteni a helyieket az első győzelem megszerzéséhez.

2021. augusztus 21., szombat, 17.00

Bodajk SE–Tóvill Kápolnásnyék

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, július elején kezdtük a munkát heti három edzéssel és egy edzőmeccsel. Látszott a játékon, hogy mérkőzésről mér­kőzésre jobban ment a társaságnak. Várakozásokkal telve várjuk a bajnoki nyitányt, a tavalyi keret együtt maradt, és ezt még sikerült kiegészíteni. Arany Sándor érkezett hozzánk Csák­várról és Hornich Bálint Csetényből, míg Imrefi Balázs a Mol Fehérvár FC U19-es csapatából, egyedül Janky Barnabás ment el Csákvárra. A csapatot az 1–6. helyek valamelyikére várjuk. Abban bízom, hogy az edzőmérkőzésekhez hasonlóan a Kápolnásnyék elleni találkozón még nagyobb fejlődést fogunk mutatni, hazai pályán szeretnénk győzelemmel kezdeni.

2021. augusztus 22., vasárnap, 17.00

Mányi TK–Főnix FC

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Jól sikerült a felkészülés, függetlenül attól, hogy nagyon furcsa időszakon vagyunk túl. Ez a nyár arról szólt, hogy teljesen új csapatot alakítottunk ki, 17 játékost igazoltunk, a tavalyi keretből hárman-négyen maradtak. Teljes irányváltás történt, amit szerettünk volna már tavaly is megcsinálni, de nem volt rá idő és lehetőség. Igyekszünk egy hosszú távú koncepció alapján egy jó csapatot kialakítani ezekből a fiatalokból, mivel a csapat átlagéletkora 20 év körül van. Többen jöttek a környékről, valamint Pál Zoltán vezetőedző a Vasas-Kubala Akadémiáról hozott néhány játékost. Türelmesek vagyunk, és ez az időszak az építkezésről fog szólni. A klubvezetés részéről elvárás a bentmaradás. A Főnix FC ellen nem mi leszünk az esélyesek, de kíváncsian várom, hogy a mi kis fiatal csapatunk mire lesz képes ellenük. Az akaraterővel nem lesz probléma, biztosan nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára. Pikantériája lesz a mérkőzésnek, hogy kapusunk, Szabó Tamás az utolsó pillanatban igazolt el a Főnix FC-hez.

Szekeres Marcell (sárga, Sárosd) és Tar Bálint (Mór) ismét harcban lehetnek az aranyéremért
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Enying–Sárosd

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – A felkészülés során próbáltunk minél több edzőmérkőzést játszani, a munka jónak mondható volt, bár a keret változásaiból fakadóan azért van bennem némi bizonytalanság. Úgy érzem, az új játékosok be tudtak illeszkedni, és sikerült felvenniük azt a ritmust, amit a csapat elvár tőlük. Balatonföldvárról érkezett Óvári Attila, Kislángról igazoltuk a Kassai fivéreket, Lepsényből jött Kovács Zoltán, míg a BKV Előre csapatából Lehr Marcell. Próbálunk az ifjúsági csapatból is építkezni, oda is hoztunk több játékost a környékről, és már ők is bemutatkozhattak a kupában. Hosszú távon számolunk velük, be szeretnénk építeni őket a csapatba. Nincsenek nagyravágyó terveink, szeretnénk tisztesen helytállni a bajnokságban, és mindenképpen folytatni a korábbi fejlődési tendenciát. Ha sikerül elérnünk annyi pontot, amennyit tavaly, vagy túlszárnyalni azt a 27-et, akkor elégedettek lehetünk. Ez azt jelenti, hogy a középmezőnyben szeretnénk végezni. Mindenki úgy látja, hogy ennek a csapatnak erre megvan az esélye, bárkivel fel tudja venni a harcot, és képes arra, hogy bárkit megszorítson hazai pályán. Nagyon elszántak vagyunk, az egész csapat várja a megmérettetést a Sárosd ellen, akikkel mindig jó mérkőzéseket játszottunk Enyingen, dacára annak, hogy voltak azért fiaskóink idegenben náluk. Az elmúlt néhány találkozón viszont itthon ki-ki meccseket vívtunk velük, sikerült is nyernünk, és most is erre készülünk. Amennyiben tudjuk tartani a tempót, amit a csapat bizonyított az edzőmérkőzéseken, és nem fáradunk el a második félidőre, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Móri SE–Martonvásár SK

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – Véleményem szerint jól sikerült a felkészülésünk, függetlenül attól, hogy azt szokták mondani, akkor sikerült igazán jól a nyarad, ha az első meccset megnyered. Folyamatos fejlesztést hajtottunk végre, elsősorban technikai és taktikai értelemben, de volt egy kis lemaradása a csapatnak kondicionálisan, valamint az új érkezők és a régi keret között is jelentős különbség érződött. Nem volt igazán homogén a társaság. Összességében pozitív eredményekkel zártuk az alapozást, ami megerősíti az eddigi munkánkat, és a jövőre nézve is alátámasztja azt, hogy jó úton indultunk el, ami a játékosoknak fontos visszajelzés. Nagyjából együtt maradt a keret, az érkezők között találjuk Igor Nicsenkót, Kovács Krisztiánt, Sötét Dávidot, Gál Tamást, Vic­tor Michelt, illetve Demeter Viktort és Hámori Zoltánt, ők ketten az Építőktől jöttek. Egyértelmű célkitűzés, hogy a korábbi évek ezüst- és bronz­érmei után idén nyerjük meg a bajnokságot. Felkészülünk a Martonvásár játékából, megnéztem őket a Baracska elleni kupamérkőzésen. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a mérkőzés rangadónak számít, azt várom, hogy folytassuk az edző- és a Magyar Kupa-mérkőzésen nyújtott teljesítményt, és akkor nem lesz probléma az eredményességgel sem, és itthon tarthatjuk a három pontot.

Ercsi Kinizsi SE–Ikarus-­Maroshegy

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – Nem panaszkodhatom, el tudtuk végezni azt a munkát, amit elterveztünk. Több edzőmérkőzést játszottunk, majd a Magyar Kupában éles meccsen is bizonyítottunk. Van veszteségünk, mert Reicheld Alex eligazolt Százhalombattára, Schrick Dániel abbahagyta, Horváth Balázs pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud százszázalékosan a csapat rendelkezésére állni. Érkezett Gárdonyból Balogh Patrik, Iváncsáról Somogyvári Martint és Rizojanisz Periklészt hoztuk, Rebők Imre pedig visszatért hozzánk Százhalombattáról. A kitűzött célunk az 1–6. helyezés, ezenfelül különösebben nagy elvárások nincsenek, de azért titkon bizakodunk, hogy a csapat megismétli a tavalyi jó szereplését. Nagyon kiegyensúlyozottnak látom az idei bajnokságot, az átigazolásokat nézve több csapat jelentősen erősödött. Kíváncsi leszek az Ikarus elleni találkozóra, a vendégeknél is nagy átalakulás történt. Nem sok túlzottan ismert játékosuk van, egy fiatal lendületes csapat arcát fogja mutatni, akiknek nincs veszítenivalójuk, úgyhogy kell vigyáznunk ellenük. Egyáltalában nem várok könnyű mérkőzést.

Kisláng–Tordas FÉSZ Zrt.

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Azt a munkát, amit szerettem volna, elvégezte a csapat becsülettel, igaz, nem mindig volt teljes a létszám a nyár miatt. Voltak, akik nyaralni mentek, de a 70-80 százalékos edzés­támogatottság azért még így is megvolt. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a Kassai fivérek eligazoltak tőlünk, valamint Komlós Róbert visszament Polgárdiba, és sajnos hosszú ideig nem számíthatok Balogh Zoltánra, aki bokaszalag-szakadást szenvedett az egyik edzőmérkőzésen. Baranyai Bence érkezett Kálózról, Farkas Balázs Iszkaszentgyörgyről. Rajtuk kívül pedig az U19-es csapatból egy-két tehetséges fiatalt hoztam fel a felnőttek közé. Mindig a maximumot várom a csapattól, de konkrét célkitűzés történt, a lényeg, hogy mindig győzelmi szándékkal lépünk pályára. A Tordas ellen azt szeretném látni a játékosai­mon, hogy mindent megtesznek, űzni fogják az ellenfelet, és reménykedem abban, hogy itthon tartjuk a három pontot, amellett hogy tisztelem az ellenfelet, de nagyon jó lenne győzelemmel kezdeni a szezont.

KUPASORSOLÁS

FEJÉR MEGYE A Fejér Megyei Kupa 3. fordulójára szeptember 1-jén 17 órakor kerül sor.

Mányi TK (megyei I.)–Tordas FÉSZ Zrt. (megyei I.), Vál (megyei II.)–Martonvásár (megyei I.), Pátka (megyei II.)–Móri SE (megyei I.), Sárszentmihály-Masterplast (megyei III.)–Bodajk (megyei I.), Aba Sárvíz (megyei II.)–Főnix FC (megyei I.), Beloiannisz (megyei III.)–Ikarus-Maroshegy (megyei I.), Sárosd (megyei I.)–Tóvill Kápolnásnyék (megyei I.), Baracs (megyei II.)–Ercsi Kinizsi (megyei I.), Mezőfalva (megyei II.)–Lajoskomárom (megyei I.), Vajta (megyei II.)–Enying (megyei I.).

A találkozókon döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapatok jutnak tovább magasabb osztályú ellenfelükkel szemben. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény azonos osztályú csapatok mérkőzésén, hosszabbítás nincs, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a labdarúgás játékszabályainak rendelkezései szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában