strandkézilabda

2021.07.12. 21:12

Utánpótlás bravúr újvárosiakkal

Az U17-es strandkézilabda-Európa-bajnokságon a magyar válogatott mind a nyolc mérkőzését megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok.

Káldor András

Az újvárosi Bartók Dorina is erősítette a csapatot

Fotó: DKKA

A mieinket hárman erősítették a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kötelékéből, örömteli volt, hogy Bartók Dorina és Szabó Aida is bekerült az EB-re utazó válogatott keretébe, valamint Győri Ágnes is velük tartott, hiszen ő a válogatottnál is a kapusedzői pozíciót tölti be.

Az újvárosi Bartók Dorina is erősítette a csapatot
Fotó: DKKA

A magyar csapat a továbbjutás reményében mérkőzött meg Horvátországgal (2-0), Franciaországgal (2-0), és Szlovéniával (2-0). Majd a középdöntőben Oroszországot 2-0-ra, Németországot 2-1-re, míg Ukrajnát szintén 2-0-ra győzte le csapatunk. Az elődöntőben Spanyolországot nehéz meccsen győzték le 2-1-re (17-12, 10-20, 7-6), de a finálé is szoros csatát hozott, melynek végén Hollandia ellen 2-1re sikerült győzni.

A magyar női U17-es strandkézilabda-válogatott kerete: Kreutz Kitti, Orbán Laura, Pelle Bettina, Bartók Dorina, Szabó Aida, Czifrik Virág, Lévai Lili, Buzsáki Bodza, Zentai Dorottya, Kazeem Amina, Czifrik Sára, Tóth Eszter. Szövetségi edző: Pinizsi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában