Frissen Fejérből

2021.07.17. 13:26

Távozik Kovács Zoltán a Viditől

A labdarúgó-Európa-konferencialiga első körös búcsúzásának meglett a következménye a Mol Fehérvár háza táján, hiszen Kovács Zoltán sportigazgató felajánlotta lemondását, amit a klubvezetés elfogadott. A játékoskeretben is történt változás, bár ennek semmi köze sincs a kupakudarchoz, Bolla Bendegúz külföldön folytatja pályafutását.

Beke Zsombor

Kovács Zoltán 2015-ben érkezett a klubhoz

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A fehérvári klub a 2019-es Magyar Kupa óta nem nyert trófeát, ez a tény pedig egy ilyen feltételekkel rendelkező klubnál nem túl nívós teljesítmény. Ez idő alatt a gárda elfogyasztott három vezetőedzőt, Marko Nikolicsnak, Joan Carillónak és Márton Gábornak sem volt maradása a koronázóvárosban.

A hazai rivális, Ferencváros az elmúlt két idényben először tizenhárom, majd huszonkettő pontot vert a Vidire, úgy, hogy a 2020/2021-es kiírásban a Fehérvárt még a megyei rivális, a Puskás Akadémia is megelőzte. Az elmúlt két évben, ahogy az eredmények is mutatják, a fehérvári generációváltás mintha kicsit megfeneklett volna, és mára sajnos kijelenthető, hogy a hazai mezőnyt uraló Ferencvároshoz képest gyengébb is a Vidi kerete.

Ezek után sejteni lehetett, hogy az örmény Ararat Yerevan elleni Európa-konferencialiga-búcsúnak komoly következményei lehetnek a Mol Fehérvárnál, a kudarc után Kovács Zoltán sportigazgató beadta felmondását, amelyet a klubvezetés elfogadott.

– Az örményországi vereséget követően írásban felajánlottam lemondásomat, mert ebben a helyzetben ezt tartottam a legbecsületesebb és legkorrektebb döntésnek – nyilatkozta a klub honlapjának Kovács.

– Ma reggel volt alkalmam személyesen találkozni Garancsi Istvánnal, aki a lemondást a megbeszélésünkön elfogadta. Köszönöm szépen az elmúlt közel hat évet az összes, klubnál megforduló játékosnak, stábtagnak és dolgozónak, valamint nem utolsó sorban a klub tulajdonosának és vezetésének, hogy kiváló, magas szintű feltételeket biztosítottak a közös munkához. A bajnoki cím, a kupagyőzelem, vagy éppen az Európa Liga csoportköre meghatározó élménye pályafutásomnak, kívánom a Vidinek és szurkolóinak, hogy a közeljövőben újra hasonló sikereket élhessenek át a lelátón!

Kovács Zoltán 2015-ben érkezett a klubhoz
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Kovács Zoltán 2015-ben érkezett Fehérvárra, ez idő alatt a csapat bajnoki címet, illetve Magyar Kupát is nyert, valamint a 2018/2019-es szezonban az Európa Liga csoportkörében is szerepelt a Vidi. A bajnokság két hét múlva kezdődik, így Szabics Imrének bőven lesz dolga, hogy az elmúlt napok viszontagságai után összekapja a gárdát. Kovács utódjával kapcsolatban lapunk megkereste a klubot, ahol megtudtuk, nincs konkrét határidő az új vezető kinevezésével kapcsolatban, amint meglesz az utód, a Fehérvár honlapja erről tájékoztatást ad majd. Ez a helyzet mindenesetre nem ideális, hiszen az átigazolási időszak közepén nincs sportigazgatója a klubnak, így a keret esetleges megerősítése is lelassulhat.

A magyar bajnoki rajton a fehérvári szakmai stáb már biztos nem számolhat Bolla Bendegúzzal, akinek a játékjogát az elmúlt napok híreinek megfelelően az angol első osztályú Wolverhampton Wanderers vásárolta meg. A 21 éves védő azonban nem a Premier Legaue-ben kezdi meg a szezont, mivel új együttese a svájci Grasshoppersnek adta kölcsön egy évre. A fehérvári nevelésű játékos 40 tétmérkőzésen viselte a piros-kékek mezét, ez idő alatt egy alkalommal volt eredményes.

Bolla Bendegúz a Vidi erőssége volt
Fotó: Török Attila/mw

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/elhagyja-a-mol-fehervar-fc-csapatat-bolla-bendeguz-5118215/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában